Mansikka-suklaaleivokset (gluteeniton) - Dansukker

Mansikka-suklaaleivokset (gluteeniton)

noin 15 leivosta 2 tuntia
Gluteenittomien mansikkaleivosten pohjana on suklainen brownie ja päällä mansikkapyreellä maustettu kerma-tuorejuustokuorrutus.
Mansikka-suklaaleivokset (gluteeniton)
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Browniepohja

    • 1 dl kaurajauhoja
    • 1 dl riisijauhoja
    • 1 tl psylliumia
    • ripaus suolaa
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 150 g voita
    • 150 g tummaa suklaata (50 %)
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • 0,5 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
    • 2 kananmunaa

    Kuorrute

    • 2 dl vispikermaa
    • 0,5 dl Dansukker Tomusokeria
    • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 1 dl mansikkapyreetä

    Koristeluun

    • marjajauhetta
    • tuoreita mansikoita
    • syötäviä kukkia

    1. Mittaa jauhot, psyllium, suola ja leivinjauhe valmiiksi yhteen kulhoon ja sekoita.
    2. Mittaa voi pieneen kattilaan ja sulata juoksevaksi. Lisää suklaa pieninä paloina ja anna sulaa sekaan.
    3. Siirrä voi-suklaaseos kulhoon ja lisää sokerit sekoitellen.
    4. Anna jäähtyä ja lisää sitten kananmunat yksitellen joukkoon kevyesti vispaten.
    5. Lisää jauhot erissä ja kääntele taikinaan.
    6. Vuoraa 28x18 cm:n brownievuoka kostutetulla leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
    7. Paista brownieta uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
    8. Anna jäähtyä ja valmista kuorrute.
    9. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi, jätä sivuun.
    10. Mittaa sokeri ja tuorejuusto toiseen kulhoon ja notkista.
    11. Lisää mansikkapyree ja vatkaa tasaiseksi.
    12. Kääntele sekaan kermavaahto ja levitä kuorrute jäähtyneen brownien päälle.
    13. Sihtaa kuorrutteen päälle marjajauhetta, leikkaa brownie paloiksi isolla veitsellä.
    14. Koristele leivokset syötävillä kukilla ja tuoreilla mansikoilla.


    Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker


    ;