Ainekset
Browniepohja
1 dl kaurajauhoja
1 dl riisijauhoja
1 tl psylliumia
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
150 g voita
150 g tummaa suklaata (50 %)
1 dl Dansukker Taloussokeria
0,5 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 kananmunaa
Kuorrute
2 dl vispikermaa
0,5 dl Dansukker Tomusokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl mansikkapyreetä
Koristeluun
marjajauhetta
tuoreita mansikoita
syötäviä kukkia
Ohjeet
1. Mittaa jauhot, psyllium, suola ja leivinjauhe valmiiksi yhteen kulhoon ja sekoita.
2. Mittaa voi pieneen kattilaan ja sulata juoksevaksi. Lisää suklaa pieninä paloina ja anna sulaa sekaan.
3. Siirrä voi-suklaaseos kulhoon ja lisää sokerit sekoitellen.
4. Anna jäähtyä ja lisää sitten kananmunat yksitellen joukkoon kevyesti vispaten.
5. Lisää jauhot erissä ja kääntele taikinaan.
6. Vuoraa 28x18 cm:n brownievuoka kostutetulla leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
7. Paista brownieta uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
8. Anna jäähtyä ja valmista kuorrute.
9. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi, jätä sivuun.
10. Mittaa sokeri ja tuorejuusto toiseen kulhoon ja notkista.
11. Lisää mansikkapyree ja vatkaa tasaiseksi.
12. Kääntele sekaan kermavaahto ja levitä kuorrute jäähtyneen brownien päälle.
13. Sihtaa kuorrutteen päälle marjajauhetta, leikkaa brownie paloiksi isolla veitsellä.
14. Koristele leivokset syötävillä kukilla ja tuoreilla mansikoilla.
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.