Mansikka-rahkakakku herkkusuille

45 minuuttia + hyytyminen
Hieman erilaisessa mansikkatäytekakussa on hyydytetty rahkainen ja vaniljainen täyte.
Mansikka-rahkakakku herkkusuille
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 4 munaa
    • 1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta

    Kostutus

    • 2 dl maitoa
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Täyte

    • 10 liivatelehteä
    • 2,5 dl vispautuvaa vaniljakastiketta
    • 500 g maitorahkaa
    • 5 dl (n. 300 g) mansikoita
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 3/4 dl vettä tai mansikkamehua

    Kuorrutus

    • 2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria

    Laita uuni kuumenemaan 225-asteiseksi.

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.

    Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia, kumoa valmis pohja leivinpaperille.

    Vuoraa 2–2,5 litran vetoinen leivonta- tai salaattikulho kelmulla ja painele taikinalevy kulhon pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja säästä ne. Kostuta maidolla, jonka joukkoon on sekoitettu vaniljasokeri.

    Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.

    Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon maitorahka, hieman pehmenneet tai sauvasekoittimella soseutetut kohmeiset mansikat, sokeri ja vaniljasokeri.

    Kuumenna vesi tai mansikkamehu kasarissa tai mikrossa kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet nesteeseen, anna jäähtyä hetki. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

    Kaada täyte kostutetun taikinalevyn päälle, asettele pinnalle ylimääräiset taikinapalat ja kostuta. Suojaa kelmulla ja hyydytä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

    Kumoa kakku ja kuorruta mansikanmakuisella tomusokerilla maustetulla kermavaahdolla.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker