Mansikka-piparminttuhillo

noin 5 dl 45 minuuttia
Kasvaako yrttipenkissäsi piparminttua? Mausta sillä itse tehty mansikkahillo.
Mansikka-piparminttuhillo
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 500 g (1 litra) mansikoita
  • ¼ dl vettä
  • 1–2 kunnon oksaa tuoretta piparminttua
  • 250 g (3 dl) Dansukker Hillosokeria
  • ½–1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Mittaa kattilaan mansikat, vesi ja piparmintun oksat. Kuumenna, kunnes vesi alkaa höyrytä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoittele välillä. Kerää vaahto pois hillon pinnalta esim. lusikalla. Mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä 15–30 min, poista piparmintun oksat ja purkita puhtaisiin purkkeihin, sulje hyvin. Säilytä viileässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker