Ainekset
4 kananmunan keltuaista
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Tummaa muscovadosokeria
1 1/2 dl kevytmaitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Lisäksi
2 dl mansikkasosetta
1 dl rouhittuja pekaani- tai saksanpähkinöitä
Ohjeet
Vaahdota keltuaiset ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi pinnoitetussa kattilassa. Lisää keltuais-sokerivaahto kuumaan kermaseokseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois levyltä. Lisää mansikkasose ja pähkinät jäätelöseokseen. Anna jäähtyä.
Kaada jäätelöseos pakasterasiaan tai kulhoon ja siirrä peitettynä pakastimeen vähintään 5–6 tunniksi. Sekoita jäätelö muutaman kerran pakastamisen aikana, jotta saat rakenteesta kuohkeamman.
Resepti: Elina Jyväs, Glorian ruoka&viini
Kuva: Tuomas Kolehmainen
www.gloria.fi
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?