Mansikka-basilikahillo

Basilikalla maustettu mansikkahillo sopii moneen: kakun tai kääretortun väliin, pannarin tai lettujen kanssa tai maustamattoman jogurtin seurana.

n. 5 dl valmista hilloa

25 minuuttia

Arviot (39 kpl)

Ainekset

1 litra mansikoita
3 dl Dansukker Hillosokeria
2 rkl limetti- tai sitruunamehua
2–3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
 

 

Ohjeet

Huuhtele ja paloittele mansikat. Huuhtele, kuivaa ja hienonna basilika. Pane mansikat kattilaan, lisää limettimehu. Sekoita hillosokeri joukkoon.

Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kiehua kevyesti poreillen 5–7 minuuttia, sekoita välillä. Hämmennä basilika joukkoon ja keitä vielä pari minuuttia.

Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois lusikalla tai reikäkauhalla. Purkita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje hyvin. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.

Vinkki!
Kokeile myös muita yrttejä, kuten vahvaa minttua, thaibasilikaa, sitruunamelissaa tai sitruunaverbenaa.

Vinkki!
Kokoa juomalasiin tai jälkiruokakulhoon kerroksittain turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia ja mansikka-basilikahilloa siten, että kauniin värinen hillokerros jää päällimmäiseksi. Tarjoa aamiaiseksi tai välipalaksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.