Mansikka-basilikahillo

Basilikalla maustettu mansikkahillo sopii moneen: kakun tai kääretortun väliin, pannarin tai lettujen kanssa tai maustamattoman jogurtin seurana.

n. 5 dl valmista hilloa

25 minuuttia

Arviot (64 kpl)

Ainekset

1 litra mansikoita
3 dl Dansukker Hillosokeria
2 rkl limetti- tai sitruunamehua
2–3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
 

 

Ohjeet

Huuhtele ja paloittele mansikat. Huuhtele, kuivaa ja hienonna basilika. Pane mansikat kattilaan, lisää limettimehu. Sekoita hillosokeri joukkoon.

Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kiehua kevyesti poreillen 5–7 minuuttia, sekoita välillä. Hämmennä basilika joukkoon ja keitä vielä pari minuuttia.

Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois lusikalla tai reikäkauhalla. Purkita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje hyvin. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.

Vinkki!
Kokeile myös muita yrttejä, kuten vahvaa minttua, thaibasilikaa, sitruunamelissaa tai sitruunaverbenaa.

Vinkki!
Kokoa juomalasiin tai jälkiruokakulhoon kerroksittain turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia ja mansikka-basilikahilloa siten, että kauniin värinen hillokerros jää päällimmäiseksi. Tarjoa aamiaiseksi tai välipalaksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.