Mango-rahkamalja

4–6 annosta 15 minuuttia + hyytyminen
Kerrosherkku rahkasta ja mangosta
Mango-rahkamalja
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 1/2 dl vispikermaa
  • 200 g maitorahkaa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 liivatelehteä
  • 2 rkl sitruunamehua tai vettä
  • 25–50 g pähkinä- tai mantelirouhetta

Pinnalle

  • 427 g purkki säilykemangoa valutettuna
  • 1 dl vettä
  • 1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria

Koristeluun

  • ananaskirsikoita

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka. Mausta sokereilla. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa lasissa. Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Valuta ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon pähkinä- tai mantelirouhe. Tarkista maku.

Jaa seos pieniin jälkiruokakulhoihin tai laseihin ja laita hyytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

Jauha valutettu säilykemango sauvasekoittimella hienoksi. Lisää joukkoon vesi. Kuumenna kasarissa kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti. Anna seoksen jäähtyä muutaman minuutin ajan. Jaa seos rahkatäytteen päälle. Nosta hetkeksi jääkaappiin hyytymään.

Koristele ananaskirsikoilla.

Vinkki!

Voit korvata mangon halutessasi persikalla.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker