Mango-jogurttihyytelö

n. 8 annosta 20 minuuttia + hyytyminen
Hyydytä mangosta ja jogurtista näyttävä hedelmillä koristeltu jälkiruokaherkku.
Mango-jogurttihyytelö
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 8 liivatelehteä
  • 2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 prk säilykemangoa valutettuna ja soseutettuna
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1/2 dl hedelmämehua tai vettä

Koristeeksi

  • Cantaloupe-melonia, banaania ja appelsiinia tai muita hedelmiä tai marjoja

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma tai vaniljakastike. Vatkaa joukkoon maustamaton jogurtti. Soseuta valutettu mango haarukalla lautasella tai sauvasekoittimella ja lisää seokseen. Mausta vaniljasokerilla ja vaalealla siirapilla.

Kuumenna mehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi lasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada seos jäädyke- tai hyytelövuokaan tai annostele jälkiruokakulhoihin. Anna hyytyä muutama tunti tai yli yön jääkaapissa ja kumoa tarjoiluvadille.

Koristele tuoreilla hedelmillä tai marjoilla. Valuta kastikkeeksi halutessasi vaaleaa siirappia. 
 

Reseptin on laatinut

Dansukker