Mamman marjapiiras

50 minuuttia
Perinteinen mamman marjapiirakka kermaviilitäytteellä: marjoiksi käyvät hyvin puolukka, mustikka ja punaherukka.
Mamman marjapiiras
Arvioi: (180kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 150 g voita tai margariinia
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria tai Ruokokidesokeria
    • 1 muna
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 4–5 dl puolukoita tai muita marjoja
    • 2 dl kermaviiliä
    • 1 muna
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1/2 dl Dansukker Taloussokeria tai Ruokokidesokeria

    Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 10 minuuttia. Ripottele pohjan päälle puolukat.

    Sekoita kermaviilin joukkoon muna ja sokerit. Kaada seos puolukoiden päälle. Paista 175–200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte hyytyy.

    Vinkki!

    Voit korvata yhden desilitran vehnäjauhoja samalla määrällä kaurahiutaleita.

    Vaihtele marjoja vuodenajan mukaan.

    Jos haluat tehdä piirasta isomman määrän, tuplaa ainekset ja valmista se uunipellille.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker