Maltan riisi

Ris à la Malta on perinteinen riisijälkiruoka, joka sopii hyvin jouluun.

8 annosta

2,5 tuntia

Arviot (250 kpl)

Ainekset

2 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1 l maitoa
1/2 tl suolaa
2 dl kuohukermaa tai hapatettua kermaa
1/2 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Punainen kastike
225 g pakastekirsikoita tai -vadelmia
3 dl vettä
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 kanelitankoa
1 rkl perunajauhoa

Ohjeet

Mittaa vesi ja riisi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua kansi päällä noin 10 minuuttia. Lisää maito ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä kansi päällä noin 45 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Mausta suolalla ja jäähdytä.

Vatkaa kerma kevyesti ja sekoita vaahto kylmään puuroon. Mausta sokereilla.

Kiehauta kattilassa kastikkeen muut ainekset paitsi perunajauho. Sekoita keskenään 1–2 tl vettä ja perunajauhot ja kaada ohuena nauhana kastikkeen joukkoon. Anna pulpahtaa kerran ja siirrä kattila pois liedeltä. Jäähdytä.

Annostele puuroa ja kastiketta kerroksittain laseihin.

Vinkki!
Voit hyödyntää jälkiruoassa ylijääneen riisipuuron.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.