Maltan riisi

Ris à la Malta on perinteinen riisijälkiruoka, joka sopii hyvin jouluun.

8 annosta

2,5 tuntia

Arviot (250 kpl)

Ainekset

2 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1 l maitoa
1/2 tl suolaa
2 dl kuohukermaa tai hapatettua kermaa
1/2 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Punainen kastike
225 g pakastekirsikoita tai -vadelmia
3 dl vettä
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 kanelitankoa
1 rkl perunajauhoa

Ohjeet

Mittaa vesi ja riisi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua kansi päällä noin 10 minuuttia. Lisää maito ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä kansi päällä noin 45 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Mausta suolalla ja jäähdytä.

Vatkaa kerma kevyesti ja sekoita vaahto kylmään puuroon. Mausta sokereilla.

Kiehauta kattilassa kastikkeen muut ainekset paitsi perunajauho. Sekoita keskenään 1–2 tl vettä ja perunajauhot ja kaada ohuena nauhana kastikkeen joukkoon. Anna pulpahtaa kerran ja siirrä kattila pois liedeltä. Jäähdytä.

Annostele puuroa ja kastiketta kerroksittain laseihin.

Vinkki!
Voit hyödyntää jälkiruoassa ylijääneen riisipuuron.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!