Ainekset
1 l omenamehua
2 ½ dl Dansukker Tummaa siirappia
(1 pussi kotikaljauutetta)
1 ½ rkl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
5 dl ruisjauhoja
4 dl kaljamaltaita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
Voiteluun
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
½ dl vettä
Ohjeet
1. Lämmitä mehu 42 asteeseen. Lisää siirappi, (kotikaljauute), suola ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Peitä ja kohota noin pari tuntia.
2. Jaa taikina kolmeen, leivinpaperoituun tai hyvin voideltuun vuokaan (à 1,4 l).
3. Paista 180-asteisessa uunissa 2 tuntia. Voitele leipien pinta siirappi-vesiseoksella pariin kertaan paiston loppupuolella. Kumoa vähän jäähtyneet leivät ritilälle, peitä liinalla ja anna jäähtyä.
4. Kääräise leivät kelmuun, säilytä jääkaapissa. Maku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua. Nauti esim. voin, juustojen tai joulukalojen kanssa.
Vinkki!
Voit tehdä taikinan etukäteen ja kohottaa sitä viileässä 12–24 tuntia ennen paistoa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.