Maustekastike
1. Mausta huoneenlämpöinen liha suolalla ja pippurilla. Aseta lihapala sekä kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle noin 2 dl vettä. Kypsennä 120-asteisessa uunissa noin neljä tuntia.
2. Siivilöi uunipannulle kertynyt liemi kattilaan. Lisää muut maustekastikkeen ainekset ja keitä reippaalla lämmöllä liemi kokoon, noin 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Leikkaa liha viipaleiksi tai revi se kahdella haarukalla riekaleiksi ja pane liha mausteseokseen. Anna maustua noin tunnin ajan.
3. Täytä sämpylät lihalla ja kasviksilla.
Vinkki!
Tee normaali puolen litran sämpylätaikina, mutta lisää joukkoon 4 dl raastettua porkkanaa ja kolme ruokalusikallista Dansukker Leipäsiirappia.
Reseptin on laatinut