Makea mantelikakku (gluteeniton)

Gluteeniton ja maidoton kakku maistuu mantelille, rosmariinille ja sitruunalle.

8 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (64 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g manteleita tai mantelijauhetta
4 kananmunaa
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl raastettua luomusitruunan kuorta
1 tl hienonnettua rosmariinia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vuokaan
(maidotonta) margariinia
Dansukker Ruokokidesokeria

Koristeluun
Dansukker Tomusokeria
raastettua luomusitruunan kuorta

Ohjeet

Voitele 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka. Ripottele vuokaan ruokokidesokeria, niin saat kakkuun rapean pinnan.

Kalttaa, kuori ja jauha mantelit.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muut ainekset. Kaada taikina vuokaan.

Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku, anna jäähtyä.

Leikkaa kakku ruuduiksi. Sirottele päälle tomusokeria ja ripottele pinnalle raastettua sitruunankuorta.

Vinkki!
Voit valmistaa kakun jo edellisenä päivänä. Säilytä jääkaapissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?