Makea karpaloleipä

Ruisjuhoa sisältävä leipä maustetaan omenasoseella, siirapilla, piparkakkumausteella ja kuivatuilla karpaloilla.

2 ½ tuntia

Arviot (59 kpl)

Ainekset

5 dl piimää
50 g hiivaa
3 tl suolaa
2 dl omenasosetta
1 1⁄2 dl Dansukker Leipäsiirappia
2 rkl piparkakkumaustetta
1 dl öljyä
noin 10 dl hiivaleipäjauhoja
3–4 dl ruisjauhoja
2 dl kuivattuja karpaloita

Pinnalle

1⁄2 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 rkl vettä

Ohjeet

Kuumenna piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva piimään ja lisää muut ainekset. Alusta pehmeähkö taikina ja anna sen kohota vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.

Vaivaa taikinasta jauhotetulla leivinalustalla ilmakuplat ja leivo kaksi pyöreää limppua. Nosta leivät leivinpaperilla peitetylle pellille ja kohota vielä noin 20 minuuttia.

Pistele leivät haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Voitele leivät paistamisen loppuvaiheessa siirappivedellä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!