Macaron-leivokset

40–50 kpl 1 tunti
Macaronsit eli pienet täytetyt mantelileivokset ovat kotoisin herkkusuiden Ranskasta. Kreemitäytettä voi värjätä ja maustaa eri tavoin.
Macaron-leivokset
Arvioi: (65kpl)

Ainekset

  • 3 valkuaista
  • 3 ½ dl Dansukker Tomusokeria
  • 130 g mantelijauhetta siivilöitynä
  • 1 tl perunajauhoja

Täyte

  • 75 g rasiamargariinia
  • 1 ½ dl Dansukker Kaakaotomusokeria tai Mansikanmakuista tomusokeria

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja kiinteähköä.

Sekoita mantelijauhe ja perunajauhot ja pyöräytä seos lastalla sekoittaen valkuaisvaahtoon.

Kaada taikina pyöreäkärkisellä tyllalla varustettuun pursotinpussiin. (Hiukan valuvasta taikinasta saa sileäpintaiset leivospohjat.)

Pursota pyöreitä leivospohjia (ø 2–3 cm) leivinpaperoiduille pelleille. Anna leivospohjien levätä huoneenlämmössä 15 minuuttia ennen paistoa.

Paista uunin alaosassa 130–150 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja täytä.

Vaahdota täytteen margariini ja tomusokeri kuohkeaksi. (Seos on ensin murumaista mutta vatkattaessa se kuohkeutuu.) Pane täyte pursotinpussiin, pursota täyte puolelle leivospohjamäärälle ja aseta täytteettömät puolikkaat päälle kevyesti painaen niin että täyte pilkistää leivospohjien välistä.

Siivilöi kaakaojauhetta kaakaokreemillä täytettyjen leivosten pinnalle.

Vinkki!
Paista pohjat kiertoilmauunissa. Leikkaa leivinpaperi pellin pohjan kokoiseksi ja pursota ensimmäiset leivospohjat leivinpaperin kulmiin, silloin leivinpaperi ei liiku kiertoilmauunissa paistettaessa. Paista kaksi peltiä yhtä aikaa 120 asteessa noin 20 minuuttia.

Halutessasi voit värjätä taikinan pastaväreillä (geelimäinen elintarvikeväri).

Macaron-leivospohjat ja täytetyt Macaron-leivokset voi pakastaa.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker