Luumuhyytelö ja amarettovaahto

8 annosta 4 tuntia
Kuivatuista luumuista keitetty hyytelö tarjotaan hienostuneen amarettokermavaahdon kanssa.
Luumuhyytelö ja amarettovaahto
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 300 g kuivattuja luumuja
  • 8 dl vettä
  • 2 dl Dansukker Hyytelösokeria

Lisäksi

  • 1 dl vispikermaa
  • 1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1/2–1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • mantelilikööriä maun mukaan
  • pähkinäseosta ja rusinoita

Laita kattilaan kuivatut luumut ja vesi, anna kiehua hiljalleen, kunnes luumut pehmenevät. Lisää hyytelösokeri ja anna kiehua muutaman minuutin ajan.

Kaada seos noin 8 dl vetoisuudeltaan olevaan hyytelö-, kahvikakku- tai savariinivuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yli yön. Kumoa tarjoiluvadille.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla. Lisää vaahtoon lopuksi mantelilikööriä maun mukaan.

Tarjoa amarettovaahto luumuhyytelön kanssa. Koristele pähkinäseoksella ja rusinoilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker