Luumu-kookosbrita

Houkutteleva britakakku mehevällä luumutäytteellä on joulun suosikki. Tarjoa marenkikakku jouluaterian jälkiruokana tai kahvipöydän herkkuna.

10–12 annosta

PT1H

3 tuntia

Arviot (55 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
3 kananmunan keltuaista
1 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
½ tl leivinjauhetta
1 ½ dl kookosmaitoa

Marenki
3 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Pinnalle
½–¾ dl kookoshiutaleita tai kookoslastuja

Luumutäyte
2 dl vettä
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 kanelitanko
2 tähtianista
4 kokonaista neilikkaa
1 pussi (200 g) kivettömiä luumuja

Kermavaahto
2 dl kuohukermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

 

Ohjeet

1. Leivinpaperoi uunipelti, sipaise leivinpaperiin hiukan rasvaa.

2. Valmista kakku huoneenlämpöisistä aineksista. Vaahdota rasva, keltuaiset ja sokerit vaalean kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kookosmaidon kanssa vaahtoon. Levitä taikina pellille ohueksi kerrokseksi.

3. Laita valkuaiset ja pieni ripaus suolaa puhtaaseen ja kuivaan teräskulhoon. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri erissä valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten.

4. Levitä marenki kakkutaikinan päälle ja ripottele kookoshiutaleet tai kookoslastut pinnalle. Paista uunissa 170 asteessa noin 25 minuuttia. Vedä kakkulevy leivinpapereineen ritilän päälle jäähtymään.

5. Mittaa vesi, sokeri ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää luumut joukkoon. Pane kansi päälle ja anna luumujen muhia noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja poista mausteet.

6. Leikkaa jäähtyneestä kakkulevystä kaksi pyöreää pohjaa. Valuta luumuista liemi pieneen kulhoon tai kannuun.

7. Vaahdota kerma ja sokerit.

8. Nosta toinen pohja tarjoiluvadille, levitä puolet kermavaahdosta ja luumuista päälle. Tee keskikerros kakkulevystä jääneistä reunapaloista, levitä loput täytteet ja aseta pyöreä pohja päälle. Valuta luumujen siirappimainen liemi pinnalle. Tarjoa kakku heti täyttämisen jälkeen.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.