Lusikkaleivät

Vadelmahillolla täytetyt ja erikoishienossa kidesokerissa pyöritellyt lusikkaleivät ovat perinteisten pikkuleipien herkullinen klassikko.

noin 15 täytettyä pikkuleipää

PT1H

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (145 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1 tl kardemummaa)
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Väliin
n. 1/2 dl vadelmahilloa tai -marmeladia
Pinnalle
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Sulata voi kattilassa. Anna voin kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes väri muuttuu hieman punertavaksi. Sekoita joukkoon sokeri. Jäähdytä seos. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita taikina tasaiseksi.

Ota kauniin muotoisella teelusikalla pikkuleipiä painelemalla taikinaa lusikkapesään. Irrota pikkuleivät kupera puoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin. Jäähdytä.

Levitä puolelle pikkuleipämäärästä vadelmahilloa tai -marmeladia. Nosta toinen puolikas päälle ja kierittele pikkuleivät sokerissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?