Lusikkaleivät

Vadelmahillolla täytetyt ja erikoishienossa kidesokerissa pyöritellyt lusikkaleivät ovat perinteisten pikkuleipien herkullinen klassikko.

noin 15 täytettyä pikkuleipää

PT1H15M
PT0M
pikkuleivät

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (145 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1 tl kardemummaa)
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Väliin
n. 1/2 dl vadelmahilloa tai -marmeladia
Pinnalle
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Sulata voi kattilassa. Anna voin kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes väri muuttuu hieman punertavaksi. Sekoita joukkoon sokeri. Jäähdytä seos. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita taikina tasaiseksi.

Ota kauniin muotoisella teelusikalla pikkuleipiä painelemalla taikinaa lusikkapesään. Irrota pikkuleivät kupera puoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin. Jäähdytä.

Levitä puolelle pikkuleipämäärästä vadelmahilloa tai -marmeladia. Nosta toinen puolikas päälle ja kierittele pikkuleivät sokerissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!