Lusikkaleivät - Dansukker

Lusikkaleivät

noin 15 täytettyä pikkuleipää 1 tunti 15 minuuttia
Vadelmahillolla täytetyt ja erikoishienossa kidesokerissa pyöritellyt lusikkaleivät ovat perinteisten pikkuleipien herkullinen klassikko.
Lusikkaleivät
Arvioi: (132kpl)

Ainekset

  • 200 g voita
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • (1 tl kardemummaa)
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa

Väliin

  • n. 1/2 dl vadelmahilloa tai -marmeladia

Pinnalle

  • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Sulata voi kattilassa. Anna voin kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes väri muuttuu hieman punertavaksi. Sekoita joukkoon sokeri. Jäähdytä seos. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita taikina tasaiseksi.

Ota kauniin muotoisella teelusikalla pikkuleipiä painelemalla taikinaa lusikkapesään. Irrota pikkuleivät kupera puoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin. Jäähdytä.

Levitä puolelle pikkuleipämäärästä vadelmahilloa tai -marmeladia. Nosta toinen puolikas päälle ja kierittele pikkuleivät sokerissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;