Koristeluun
Erottele valkuaiset huolellisesti keltuaisista. Vaahdota valkuaiset kestäväksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marenkimassa on kiiltävää, sileää (et tunne enää sokerikiteitä, kun pyörittelet massaa sormien välissä) ja jää ”huipuiksi” vatkaimella nostettaessa.
Laita seos pursotinpussiin ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pursota kaksi erikokoista palloa päällekkäin tai vieri viereen siten, että se muistuttaa lumiukkoa.
Paista 90-asteisessa uunissa 3–4 tuntia, kunnes marengit ovat kevyitä ja rapeita.
Koristele jäähtyneet lumiukot.
Tomusokerikuorrute:
Vatkaa valkuainen kevyesti, lisää joukkoon Dansukker Tomusokeria kunnes saat pursotettavan tahnan. Värjää pieni määrä tahnaa oranssilla ja pieni määrä mustalla tai ruskealla elintarvikevärillä. Koristele lumiukot. Käytä loppu kuorrute pipareiden koristeluun.
Reseptin on laatinut