Lumiukkomarengit

Marenkivaahdosta pursotetaan kaksi erikokoista palloa päällekkäin tai vieri viereen siten, että se muistuttaa lumiukkoa ja lopuksi koristellaan.

n. 15 lumiukkoa koosta riippuen

PT1H

4 tuntia

Arviot (42 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munanvalkuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl sitruunamehua

Koristeluun
värjättyä tomusokerikuorrutetta (ks. ohje alla) tai sulatettua suklaata ja oranssia pastaväriä

Ohjeet

Erottele valkuaiset huolellisesti keltuaisista. Vaahdota valkuaiset kestäväksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marenkimassa on kiiltävää, sileää (et tunne enää sokerikiteitä, kun pyörittelet massaa sormien välissä) ja jää ”huipuiksi” vatkaimella nostettaessa.

Laita seos pursotinpussiin ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pursota kaksi erikokoista palloa päällekkäin tai vieri viereen siten, että se muistuttaa lumiukkoa.

Paista 90-asteisessa uunissa 3–4 tuntia, kunnes marengit ovat kevyitä ja rapeita.

Koristele jäähtyneet lumiukot.

Tomusokerikuorrute:
Vatkaa valkuainen kevyesti, lisää joukkoon Dansukker Tomusokeria kunnes saat pursotettavan tahnan.  Värjää pieni määrä tahnaa oranssilla ja pieni määrä mustalla tai ruskealla elintarvikevärillä. Koristele lumiukot. Käytä loppu kuorrute pipareiden koristeluun.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.