Lumiukkomarengit

Marenkivaahdosta pursotetaan kaksi erikokoista palloa päällekkäin tai vieri viereen siten, että se muistuttaa lumiukkoa ja lopuksi koristellaan.

n. 15 lumiukkoa koosta riippuen

4 tuntia

Arviot (36 kpl)

Ainekset

4 munanvalkuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl sitruunamehua

Koristeluun
värjättyä tomusokerikuorrutetta (ks. ohje alla) tai sulatettua suklaata ja oranssia pastaväriä

Ohjeet

Erottele valkuaiset huolellisesti keltuaisista. Vaahdota valkuaiset kestäväksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marenkimassa on kiiltävää, sileää (et tunne enää sokerikiteitä, kun pyörittelet massaa sormien välissä) ja jää ”huipuiksi” vatkaimella nostettaessa.

Laita seos pursotinpussiin ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pursota kaksi erikokoista palloa päällekkäin tai vieri viereen siten, että se muistuttaa lumiukkoa.

Paista 90-asteisessa uunissa 3–4 tuntia, kunnes marengit ovat kevyitä ja rapeita.

Koristele jäähtyneet lumiukot.

Tomusokerikuorrute:
Vatkaa valkuainen kevyesti, lisää joukkoon Dansukker Tomusokeria kunnes saat pursotettavan tahnan.  Värjää pieni määrä tahnaa oranssilla ja pieni määrä mustalla tai ruskealla elintarvikevärillä. Koristele lumiukot. Käytä loppu kuorrute pipareiden koristeluun.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.