Ainekset
4 munanvalkuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl sitruunamehua
Koristeluun
värjättyä tomusokerikuorrutetta (ks. ohje alla) tai sulatettua suklaata ja oranssia pastaväriä
Ohjeet
Erottele valkuaiset huolellisesti keltuaisista. Vaahdota valkuaiset kestäväksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marenkimassa on kiiltävää, sileää (et tunne enää sokerikiteitä, kun pyörittelet massaa sormien välissä) ja jää ”huipuiksi” vatkaimella nostettaessa.
Laita seos pursotinpussiin ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pursota kaksi erikokoista palloa päällekkäin tai vieri viereen siten, että se muistuttaa lumiukkoa.
Paista 90-asteisessa uunissa 3–4 tuntia, kunnes marengit ovat kevyitä ja rapeita.
Koristele jäähtyneet lumiukot.
Tomusokerikuorrute:
Vatkaa valkuainen kevyesti, lisää joukkoon Dansukker Tomusokeria kunnes saat pursotettavan tahnan. Värjää pieni määrä tahnaa oranssilla ja pieni määrä mustalla tai ruskealla elintarvikevärillä. Koristele lumiukot. Käytä loppu kuorrute pipareiden koristeluun.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!