Lumiukkokeksit

Koristele keksit sulatetulla suklaalla, suklaamakeisilla ja oranssilla pikeerillä lumiukon kasvoiksi.

12 kpl

PT55M

1 tunti

Arviot (12 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
5 munankeltuaista
6 dl vehnäjauhoja
120 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2–4 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun
2 munanvalkuaista
3 dl Dansukker Tomusokeria
oranssia elintarvikeväriä
75 g tummaa suklaata
suklaamakeisia

Ohjeet

Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Säästä munista kaksi valkuaista kuorrutetta varten. Laita taikina jauhotetulle työlaudalle ja kaulitse 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota pienellä juomalasilla tai pyöreällä muotilla keksejä ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä.

Valmista kuorrute. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa tomusokeri joukkoon. Ota noin 1 rkl sivuun ja värjää se oranssilla elintarvikevärillä.

Kuorruta keksit valkoisella seoksella. Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Koristele keksit sulatetulla suklaalla, suklaamakeisilla ja oranssilla seoksella lumiukon kasvoiksi. Anna seoksen jähmettyä keksin pintaan.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.