Lucia-pullat

Lucianpäivänä syödään perinteisesti juuri leivottuja, sahramilla maustettuja pullia.

50 kpl

PT1H

1½ tuntia

Arviot (27 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

50 g hiivaa
150 g voita tai margariinia
5 dl maitoa
250 g rahkaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
0,5–1 g sahramia
1,5–3 dl Dansukker Taloussokeria
15–17 dl vehnäjauhoja
Voiteluun

kananmuna
Koristeluun

rusinoita
(Dansukker Rapeaa Raesokeria)

Ohjeet

Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada osa seoksesta hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loppuseos, rahka, muna, sahrami, suola ja sokeri. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta kimmoisa, kulhon reunoista irtoava taikina. Peitä kulho ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. 

Vaivaa taikinasta ilmakuplat jauhotetulla työpöydällä. Jaa taikina viiteen osaan ja jokainen osa edelleen 10 palaan. Muotoile palat sormenpaksuisiksi tangoiksi (noin 20 cm) ja rullaa tangon päät eri suuntiin kierteelle. Koristele rusinoilla. Kohota pellillä hyvin peitettyinä noin kaksinkertaisiksi 20–30 minuuttia. Voitele pullat rikkivispatulla munalla.

Paista pullia uunin keskitasossa 225 asteessa noin 8 minuuttia.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.