Lucia-pullat - lussekatter - Dansukker

Lucia-pullat

50 kpl 1½ tuntia
Lucianpäivänä syödään perinteisesti juuri leivottuja, sahramilla maustettuja pullia.
Lucia-pullat
Arvioi: (19kpl)

Ainekset

  • 50 g hiivaa
  • 150 g voita tai margariinia
  • 5 dl maitoa
  • 250 g rahkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 0,5–1 g sahramia
  • 1,5–3 dl Dansukker Taloussokeria
  • 15–17 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • kananmuna

Koristeluun

  • rusinoita
  • (Dansukker Rapeaa Raesokeria)

Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada osa seoksesta hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loppuseos, rahka, muna, sahrami, suola ja sokeri. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta kimmoisa, kulhon reunoista irtoava taikina. Peitä kulho ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. 

Vaivaa taikinasta ilmakuplat jauhotetulla työpöydällä. Jaa taikina viiteen osaan ja jokainen osa edelleen 10 palaan. Muotoile palat sormenpaksuisiksi tangoiksi (noin 20 cm) ja rullaa tangon päät eri suuntiin kierteelle. Koristele rusinoilla. Kohota pellillä hyvin peitettyinä noin kaksinkertaisiksi 20–30 minuuttia. Voitele pullat rikkivispatulla munalla.

Paista pullia uunin keskitasossa 225 asteessa noin 8 minuuttia.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;