Lohipiirakka

1 tunti
Leivo tämä suolainen piirakka kylmäsavulohesta gluteenittomana.
Lohipiirakka
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 100 g voita tai margariinia
    • 2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
    • ½ dl perunasosejauhetta
    • 1 rkl Dansukker Muscovadosiirappia
    • 1 tl leivinjauhetta
    • ½ tl suolaa
    • 1 dl vettä

    Täyte

    • 150 g kylmäsavustettua lohta
    • 1 dl jokiravunpyrstöjä
    • ½ dl tilliä tai ruohosipulia silputtuna
    • 100 g juustoraastetta
    • 2 munaa
    • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
    • ripaus chili- tai cayennepippuria

    Mittaa huoneenlämpöinen rasva kulhoon ja lisää joukkoon gluteeniton jauhoseos, perunasosejauhe, siirappi, leivinjauhe ja suola. Nypi keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Painele taikina pitkänmalliseen piirasvuokaan tai halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.

    Asettele pinnalle kylmäsavulohta, jokiravunpyrstöjä ja silputtua tilliä tai ruohosipulia. Mittaa kulhoon juustoraaste, munat, kerma ja ripaus chilipippuria. Sekoita ja kaada täytteiden päälle. Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla 30–40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.

    Vinkki!
    Mikäli voit valmistaa piiraan ilman ruokarajoitteita, kokeile spelttijauhoja! Ne eivät kuitenkaan sovellu gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker