Ainekset
Pohja
100 g voita tai margariinia
2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
½ dl perunasosejauhetta
1 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl vettä
Täyte
150 g kylmäsavustettua lohta
1 dl jokiravunpyrstöjä
½ dl tilliä tai ruohosipulia silputtuna
100 g juustoraastetta
2 munaa
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
ripaus chili- tai cayennepippuria
Ohjeet
Mittaa huoneenlämpöinen rasva kulhoon ja lisää joukkoon gluteeniton jauhoseos, perunasosejauhe, siirappi, leivinjauhe ja suola. Nypi keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Painele taikina pitkänmalliseen piirasvuokaan tai halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
Asettele pinnalle kylmäsavulohta, jokiravunpyrstöjä ja silputtua tilliä tai ruohosipulia. Mittaa kulhoon juustoraaste, munat, kerma ja ripaus chilipippuria. Sekoita ja kaada täytteiden päälle. Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla 30–40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.
Vinkki!
Mikäli voit valmistaa piiraan ilman ruokarajoitteita, kokeile spelttijauhoja! Ne eivät kuitenkaan sovellu gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!