Limoncellojäädyke

Herkullinen jäädykejälkiruoka saa makunsa tuoreista sitruunoista ja italialaisesta Limoncello-sitruunalikööristä.

12 annosta

15 minuuttia + 12 tuntia

Arviot (71 kpl)

Ainekset

2 luomusitruunaa
1 ½ dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Taloussokeria
¾ dl Dansukker Glukoosisiirappia
3 kananmunan keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
5 dl kuohukermaa
1 dl sitruunalikööriä (Limoncello)
3–4 dl keksi-, suklaa- tai mariannerouhetta
mintunlehtiä

Ohjeet

Pese sitruunat. Raasta toisen sitruunan keltainen kuoriosa ohueksi. Halkaise sitruunat ja purista puolikkaista mehut.

Kaada sitruunamehu ja kuoriraaste kattilaan, lisää sokeri, glukoosisiirappi, keltuaiset ja tärkkelys. Kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, anna poreilla pari minuuttia. Kaada kiisseli sekoituskulhoon, peitä ja jäähdytä.

Vaahdota kuohukerma. Sekoita sitruunakiisseli ja limoncello ja lisää seos kermavaahtoon hyvin sekoittaen. Jätä desi keksi- tai karkkirouhetta koristeluun ja pyöräytä loput rouheesta huolettomasti joukkoon.

Kaada seos pakastimen kestävään vuokaan, peitä kelmulla ja jäädytä pakastimessa vähintään yön yli.

Kastele vuoka kiehuvan kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Ripottele loput keksimurut jäädykkeen reunoille ja päälle. Koristele mintunlehdillä.

Vinkki!
Silikonivuokaa ei tarvitse kastaa kuumaan veteen jäädykettä kumottaessa.

Vinkki!
Halutessasi tarjoa jäädykkeen lisänä mansikkakastiketta. (Tee kastike soseuttamalla pakastemansikoita ja makeuta tomusokerilla maun mukaan).

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?