Limoncellojäädyke

Herkullinen jäädykejälkiruoka saa makunsa tuoreista sitruunoista ja italialaisesta Limoncello-sitruunalikööristä.

12 annosta

15 minuuttia + 12 tuntia

Arviot (92 kpl)

Ainekset

2 luomusitruunaa
1 ½ dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Taloussokeria
¾ dl Dansukker Glukoosisiirappia
3 kananmunan keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
5 dl kuohukermaa
1 dl sitruunalikööriä (Limoncello)
3–4 dl keksi-, suklaa- tai mariannerouhetta
mintunlehtiä

Ohjeet

Pese sitruunat. Raasta toisen sitruunan keltainen kuoriosa ohueksi. Halkaise sitruunat ja purista puolikkaista mehut.

Kaada sitruunamehu ja kuoriraaste kattilaan, lisää sokeri, glukoosisiirappi, keltuaiset ja tärkkelys. Kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, anna poreilla pari minuuttia. Kaada kiisseli sekoituskulhoon, peitä ja jäähdytä.

Vaahdota kuohukerma. Sekoita sitruunakiisseli ja limoncello ja lisää seos kermavaahtoon hyvin sekoittaen. Jätä desi keksi- tai karkkirouhetta koristeluun ja pyöräytä loput rouheesta huolettomasti joukkoon.

Kaada seos pakastimen kestävään vuokaan, peitä kelmulla ja jäädytä pakastimessa vähintään yön yli.

Kastele vuoka kiehuvan kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Ripottele loput keksimurut jäädykkeen reunoille ja päälle. Koristele mintunlehdillä.

Vinkki!
Silikonivuokaa ei tarvitse kastaa kuumaan veteen jäädykettä kumottaessa.

Vinkki!
Halutessasi tarjoa jäädykkeen lisänä mansikkakastiketta. (Tee kastike soseuttamalla pakastemansikoita ja makeuta tomusokerilla maun mukaan).

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.