Limetti-valkosuklaakakku

Herkullinen kuorrutettu kahvikakku sisältää limettiä ja valkosuklaata.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden luomulimetin raastettu kuori
100 g valkosuklaarouhetta

voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Kuorrute
3 dl Dansukker Tomusokeria
limetin mehua sen verran, että saat levittyvän tahnan
pieni määrä vihreää elintarvikeväriä
1/2 tl luomulimetin raastettua kuorta
sitruunamelissaa
vihreitä koristerakeita 

Ohjeet

Vaahdota hieman pehmennyt voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, limetin kuoriraaste ja valkosuklaarouhe.

Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan, jonka tilavuus on noin 1 litra. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä noin kymmenen minuuttia ennen kumoamista.

Sekoita tomusokerin joukkoon limetin mehua sen verran, että saat paksun, mutta levittyvän tahnan. Raasta joukkoon hieman limetin kuorta. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele sitruunamelissan lehdillä ja vihreillä koristerakeilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?