Limetti-valkosuklaakakku - Dansukker

Limetti-valkosuklaakakku

1½ tuntia
Herkullinen kuorrutettu kahvikakku sisältää limettiä ja valkosuklaata.
Limetti-valkosuklaakakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 200 g voita
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • yhden luomulimetin raastettu kuori
  • 100 g valkosuklaarouhetta

  • voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Kuorrute

  • 3 dl Dansukker Tomusokeria
  • limetin mehua sen verran, että saat levittyvän tahnan
  • pieni määrä vihreää elintarvikeväriä
  • 1/2 tl luomulimetin raastettua kuorta
  • sitruunamelissaa
  • vihreitä koristerakeita

Vaahdota hieman pehmennyt voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, limetin kuoriraaste ja valkosuklaarouhe.

Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan, jonka tilavuus on noin 1 litra. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä noin kymmenen minuuttia ennen kumoamista.

Sekoita tomusokerin joukkoon limetin mehua sen verran, että saat paksun, mutta levittyvän tahnan. Raasta joukkoon hieman limetin kuorta. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele sitruunamelissan lehdillä ja vihreillä koristerakeilla.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;