Limetti-valkosuklaakakku

Herkullinen kuorrutettu kahvikakku sisältää limettiä ja valkosuklaata.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden luomulimetin raastettu kuori
100 g valkosuklaarouhetta

voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Kuorrute
3 dl Dansukker Tomusokeria
limetin mehua sen verran, että saat levittyvän tahnan
pieni määrä vihreää elintarvikeväriä
1/2 tl luomulimetin raastettua kuorta
sitruunamelissaa
vihreitä koristerakeita 

Ohjeet

Vaahdota hieman pehmennyt voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, limetin kuoriraaste ja valkosuklaarouhe.

Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan, jonka tilavuus on noin 1 litra. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä noin kymmenen minuuttia ennen kumoamista.

Sekoita tomusokerin joukkoon limetin mehua sen verran, että saat paksun, mutta levittyvän tahnan. Raasta joukkoon hieman limetin kuorta. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele sitruunamelissan lehdillä ja vihreillä koristerakeilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.