Limetti-mascarponejuustotorttu

Houkuttelevasta limetti-mascarponejuustotortusta saat juhlapöytään somat pikkuleivokset, jotka viimeistellään tuoreilla marjoilla.

noin 16 palaa

20 min + tekeytyminen

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Keksipohja
200 g Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte
2–3 liivatelehteä
500 g mascarponejuustoa
2 dl vispikermaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 (luomu)limetin kuoriraaste
1 dl limetistä puristettua mehua (n. 3–4 limettiä)

Pinnalle
1 dl lemon curdia
(1–2 rkl limetistä puristettua mehua)
tuoreita marjoja
(nonparelleja)

Ohjeet

1. Murskaa keksit tasaiseksi jauheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos kelmulla vuoratun suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan (n. 32 x 22 cm) pohjalle.

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

3. Vatkaa mascarpone ja kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää sokerit, limetinkuoriraaste ja puolet limettimehusta pallovispilällä.

4. Kuumenna loppua mehua hieman ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut ja puristetut liivatelehdet. Sekoita mehu-liivateseos täytteen joukkoon.

5. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.

6. Irrota torttu vuoasta ja paloittele.

7. Koristele lusikallisella lemon curdia. Voit myös notkistaa lemon curdin limettimehulla ja lusikoida sen pieneen pakastepussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota torttupalojen pinnalle lemon curdilla ohuita raitoja.

8. Viimeistele marjoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.