Limetti-mascarponejuustotorttu

Houkuttelevasta limetti-mascarponejuustotortusta saat juhlapöytään somat pikkuleivokset, jotka viimeistellään tuoreilla marjoilla.

noin 16 palaa

20 min + tekeytyminen

Arviot (1 kpl)

Ainekset

Keksipohja
200 g Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte
2–3 liivatelehteä
500 g mascarponejuustoa
2 dl vispikermaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 (luomu)limetin kuoriraaste
1 dl limetistä puristettua mehua (n. 3–4 limettiä)

Pinnalle
1 dl lemon curdia
(1–2 rkl limetistä puristettua mehua)
tuoreita marjoja
(nonparelleja)

Ohjeet

1. Murskaa keksit tasaiseksi jauheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos kelmulla vuoratun suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan (n. 32 x 22 cm) pohjalle.

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

3. Vatkaa mascarpone ja kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää sokerit, limetinkuoriraaste ja puolet limettimehusta pallovispilällä.

4. Kuumenna loppua mehua hieman ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut ja puristetut liivatelehdet. Sekoita mehu-liivateseos täytteen joukkoon.

5. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.

6. Irrota torttu vuoasta ja paloittele.

7. Koristele lusikallisella lemon curdia. Voit myös notkistaa lemon curdin limettimehulla ja lusikoida sen pieneen pakastepussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota torttupalojen pinnalle lemon curdilla ohuita raitoja.

8. Viimeistele marjoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.