Ainekset
Keksipohja
200 g Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte
2–3 liivatelehteä
500 g mascarponejuustoa
2 dl vispikermaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 (luomu)limetin kuoriraaste
1 dl limetistä puristettua mehua (n. 3–4 limettiä)
Pinnalle
1 dl lemon curdia
(1–2 rkl limetistä puristettua mehua)
tuoreita marjoja
(nonparelleja)
Ohjeet
1. Murskaa keksit tasaiseksi jauheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos kelmulla vuoratun suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan (n. 32 x 22 cm) pohjalle.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vatkaa mascarpone ja kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää sokerit, limetinkuoriraaste ja puolet limettimehusta pallovispilällä.
4. Kuumenna loppua mehua hieman ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut ja puristetut liivatelehdet. Sekoita mehu-liivateseos täytteen joukkoon.
5. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.
6. Irrota torttu vuoasta ja paloittele.
7. Koristele lusikallisella lemon curdia. Voit myös notkistaa lemon curdin limettimehulla ja lusikoida sen pieneen pakastepussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota torttupalojen pinnalle lemon curdilla ohuita raitoja.
8. Viimeistele marjoilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!