Lime-mangojuustokakku - Dansukker

Lime-mangojuustokakku

12 annosta 4 tuntia 45 minuuttia
Helppotekoinen pääsiäisen juustokakku on ihanan kuohkea ja kermainen. Herkullinen mangojuustokakku saa pientä lisämakua raikkaasta limetistä.
Lime-mangojuustokakku
Arvioi: (121kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 175 g Digestive-keksejä
    • 50 g voisulaa

    Täyte

    • 5 dl vispikermaa
    • 1–1½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 400 g tuorejuustoa (maustamaton/vanilja)
    • 320 g mangososetta
    • 5 liivatelehteä
    • (1 luomulimetin kuoriraaste)

    Kiille

    • 1 dl vettä
    • 1¼ dl Dansukker Hyytelösokeria
    • 2 dl mangososetta

    1. Vuoraa 22–24cm irtopohjavuoka pohjasta leivinpaperilla ja reunoilta leivinpaperilla tai reunakalvolla. Vaihtoehtoisesti voit myös öljytä ja sen jälkeen tomusokerittaa reunat. Laita samalla liivatteet likoamaan kylmään veteen.
    2. Murskaa keksit hienoksi muruksi, lisää joukkoon sula voi ja sekoita huolella. Painele muruseos kakkuvuoan pohjalle lusikkaa apuna käyttäen. Laita kovettumaan jääkaappiin sillä aikaa, kun teet juustokakkumassan.
    3. Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon mangosose (ja limetinkuoriraaste), sekoita tasaiseksi käsivatkaimella. Siirrä sivuun.
    4. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi, löysäksi vaahdoksi.
    5. Nosta liivatteet vedestä kattilaan (älä purista vesiä pois, jotta liivateseokseen ei tarvitse lisätä nestettä) ja anna sulaa nesteeksi. Kaada ohuena nauhana juustoseoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
    6. Kääntele viimeisenä juustoseoksen joukkoon pehmeä kermavaahto. Kun massa on sekaisin, kaada se keksiseoksen päälle ja tasoita lusikalla tai palettiveitsellä.
    7. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään mielellään ainakin neljäksi tunniksi. Jos haluat nopeuttaa jähmettymistä, laita kakku pakastimeen.
    8. Irrota valmis kakku irtopohjavuoasta ja anna olla jääkaapissa. Valmista kiille mittaamalla kattilaan vesi ja hyytelösokeri, anna liueta hetki. Lisää sitten mangosose ja anna seoksen kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä noin viiden minuutin ajan, välillä sekoitellen. Lusikoi/ tai kaada se sitten varovaisesti juustokakun pinnalle. Anna jähmettyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.

    Vinkki!
    Soseutetun tuoreen mangon sijasta voi käyttää valmista sosetta. Korvaa limetti sitruunalla.

    Resepti ja kuva: Dr. Sugar


    ;