Lime-mangojuustokakku

Helppotekoinen pääsiäisen juustokakku on ihanan kuohkea ja kermainen. Herkullinen mangojuustokakku saa pientä lisämakua raikkaasta limetistä.

12 annosta

4 tuntia 45 minuuttia

Arviot (174 kpl)

Ainekset

Pohja
175 g Digestive-keksejä
50 g voisulaa

Täyte
5 dl vispikermaa
1–1½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
400 g tuorejuustoa (maustamaton/vanilja)
320 g mangososetta
5 liivatelehteä
(1 luomulimetin kuoriraaste)

Kiille
1 dl vettä
1¼ dl Dansukker Hyytelösokeria
2 dl mangososetta

Ohjeet

1. Vuoraa 22–24cm irtopohjavuoka pohjasta leivinpaperilla ja reunoilta leivinpaperilla tai reunakalvolla. Vaihtoehtoisesti voit myös öljytä ja sen jälkeen tomusokerittaa reunat. Laita samalla liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Murskaa keksit hienoksi muruksi, lisää joukkoon sula voi ja sekoita huolella. Painele muruseos kakkuvuoan pohjalle lusikkaa apuna käyttäen. Laita kovettumaan jääkaappiin sillä aikaa, kun teet juustokakkumassan.
3. Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon mangosose (ja limetinkuoriraaste), sekoita tasaiseksi käsivatkaimella. Siirrä sivuun.
4. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi, löysäksi vaahdoksi.
5. Nosta liivatteet vedestä kattilaan (älä purista vesiä pois, jotta liivateseokseen ei tarvitse lisätä nestettä) ja anna sulaa nesteeksi. Kaada ohuena nauhana juustoseoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
6. Kääntele viimeisenä juustoseoksen joukkoon pehmeä kermavaahto. Kun massa on sekaisin, kaada se keksiseoksen päälle ja tasoita lusikalla tai palettiveitsellä.
7. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään mielellään ainakin neljäksi tunniksi. Jos haluat nopeuttaa jähmettymistä, laita kakku pakastimeen.
8. Irrota valmis kakku irtopohjavuoasta ja anna olla jääkaapissa. Valmista kiille mittaamalla kattilaan vesi ja hyytelösokeri, anna liueta hetki. Lisää sitten mangosose ja anna seoksen kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä noin viiden minuutin ajan, välillä sekoitellen. Lusikoi/ tai kaada se sitten varovaisesti juustokakun pinnalle. Anna jähmettyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki!
Soseutetun tuoreen mangon sijasta voi käyttää valmista sosetta. Korvaa limetti sitruunalla.

Resepti ja kuva: Dr. Sugar

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.