Lime-mangojuustokakku

Helppotekoinen pääsiäisen juustokakku on ihanan kuohkea ja kermainen. Herkullinen mangojuustokakku saa pientä lisämakua raikkaasta limetistä.

12 annosta

4 tuntia 45 minuuttia

Arviot (155 kpl)

Ainekset

Pohja
175 g Digestive-keksejä
50 g voisulaa

Täyte
5 dl vispikermaa
1–1½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
400 g tuorejuustoa (maustamaton/vanilja)
320 g mangososetta
5 liivatelehteä
(1 luomulimetin kuoriraaste)

Kiille
1 dl vettä
1¼ dl Dansukker Hyytelösokeria
2 dl mangososetta

Ohjeet

1. Vuoraa 22–24cm irtopohjavuoka pohjasta leivinpaperilla ja reunoilta leivinpaperilla tai reunakalvolla. Vaihtoehtoisesti voit myös öljytä ja sen jälkeen tomusokerittaa reunat. Laita samalla liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Murskaa keksit hienoksi muruksi, lisää joukkoon sula voi ja sekoita huolella. Painele muruseos kakkuvuoan pohjalle lusikkaa apuna käyttäen. Laita kovettumaan jääkaappiin sillä aikaa, kun teet juustokakkumassan.
3. Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon mangosose (ja limetinkuoriraaste), sekoita tasaiseksi käsivatkaimella. Siirrä sivuun.
4. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi, löysäksi vaahdoksi.
5. Nosta liivatteet vedestä kattilaan (älä purista vesiä pois, jotta liivateseokseen ei tarvitse lisätä nestettä) ja anna sulaa nesteeksi. Kaada ohuena nauhana juustoseoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
6. Kääntele viimeisenä juustoseoksen joukkoon pehmeä kermavaahto. Kun massa on sekaisin, kaada se keksiseoksen päälle ja tasoita lusikalla tai palettiveitsellä.
7. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään mielellään ainakin neljäksi tunniksi. Jos haluat nopeuttaa jähmettymistä, laita kakku pakastimeen.
8. Irrota valmis kakku irtopohjavuoasta ja anna olla jääkaapissa. Valmista kiille mittaamalla kattilaan vesi ja hyytelösokeri, anna liueta hetki. Lisää sitten mangosose ja anna seoksen kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä noin viiden minuutin ajan, välillä sekoitellen. Lusikoi/ tai kaada se sitten varovaisesti juustokakun pinnalle. Anna jähmettyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki!
Soseutetun tuoreen mangon sijasta voi käyttää valmista sosetta. Korvaa limetti sitruunalla.

Resepti ja kuva: Dr. Sugar

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.