Lihapiirakat

Leivo tällä ohjeella yksi iso jauhelihapiirakka tai 20 pientä lihapiirakkaa.

1 iso tai 20 pientä

1 tunti 45 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

3 dl maitoa
200 g sulatettua voita tai margariinia
1 muna
n. 6 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl juustoraastetta
Täyte
500 g jauhelihaa
2 sipulia silputtuna
2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 murskattu valkosipulinkynsi
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl rasvaa
Voiteluun
muna

Ohjeet

1. Sekoita maito, rasva ja muna kulhossa. Lisää jauhot, leivinjauhe, suola, siirappi ja juustoraaste. Vaivaa sileäksi taikinaksi. Anna taikinan levätä muovipussissa kylmässä 30 minuuttia.

2. Ruskista jauheliha ja sipuli rasvassa. Lisää mausteet, valkosipuli ja tomaattipyree. Anna seoksen jäähtyä.

3. Kaulitse taikina leivinpöydällä 35 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä täyte levyn toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puoli päälle. Paina reunat yhteen haarukalla. Leikkaa ylimääräinen taikina pois reunasta. Laita piirakka kylmään vähintään 15 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

4. Voitele piirakka vatkatulla munalla ja paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Jos haluat tehdä pieniä lihapiirakoita, leikkaa kaulittu taikinalevy 20:een neliön muotoiseen palaan, ja jaa täyte niiden päälle. Paina pienten piirakoiden reunat yhteen samalla tavalla kuin ison piirakan reunat ja paista niitä 8–10 minuuttia 250 asteessa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.