Lihapiirakat

Leivo tällä ohjeella yksi iso jauhelihapiirakka tai 20 pientä lihapiirakkaa.

1 iso tai 20 pientä

1 tunti 45 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

3 dl maitoa
200 g sulatettua voita tai margariinia
1 muna
n. 6 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl juustoraastetta
Täyte
500 g jauhelihaa
2 sipulia silputtuna
2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 murskattu valkosipulinkynsi
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl rasvaa
Voiteluun
muna

Ohjeet

1. Sekoita maito, rasva ja muna kulhossa. Lisää jauhot, leivinjauhe, suola, siirappi ja juustoraaste. Vaivaa sileäksi taikinaksi. Anna taikinan levätä muovipussissa kylmässä 30 minuuttia.

2. Ruskista jauheliha ja sipuli rasvassa. Lisää mausteet, valkosipuli ja tomaattipyree. Anna seoksen jäähtyä.

3. Kaulitse taikina leivinpöydällä 35 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä täyte levyn toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puoli päälle. Paina reunat yhteen haarukalla. Leikkaa ylimääräinen taikina pois reunasta. Laita piirakka kylmään vähintään 15 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

4. Voitele piirakka vatkatulla munalla ja paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Jos haluat tehdä pieniä lihapiirakoita, leikkaa kaulittu taikinalevy 20:een neliön muotoiseen palaan, ja jaa täyte niiden päälle. Paina pienten piirakoiden reunat yhteen samalla tavalla kuin ison piirakan reunat ja paista niitä 8–10 minuuttia 250 asteessa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.