Lettupyramidi

4–5 annosta 50 min
Kokoa pyramidi omenaraasteella täytetyistä letuista ja nauti kermavaahdon ja Vaalean Luomusiirapin kera.
Lettupyramidi
Arvioi: ( 0 kpl)

Ainekset

    Lettutaikina

    • 2 ¼ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • ¾ tl suolaa
    • 1 ½ tl kanelia
    • 4 dl vichyä
    • 2 kananmunaa
    • 1 (n. 175 g) keskikokoinen omena kuorittuna ja raastettuna

    Paistamiseen

    • 50 g voita tai margariinia

    Täyte

    • 2 (n. 350 g) keskikokoista omenaa kuorittuna ja raastettuna
    • ¼ sitruunaa

    Tarjoiluun

    • 2 dl vispi- tai kuohukermaa
    • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

    Mittaa lettutaikinan kuivat aineet kulhoon. Lisää vichy ja sekoita sileäksi. Lisää kananmunat ja omenaraaste joukkoon. Anna taikinan turvota 15 minuuttia huoneenlämmössä. 

    Mausta täytteen omenaraaste sitruunasta puristetulla mehulla.

    Paista taikina halkaisijaltaan noin 18 cm:n letuiksi. (Annoksesta tulee 12 lettua, pyramidiin tarvitset 10 lettua.) Siirrä valmiit letut esim. leivinpaperin päälle ja täytä ne karkeaksi raastetulla omenalla ja rullaa pötköiksi. Kokoa pötköt tarjoiluvadille pyramidin muotoon.

    Vaahdota kerma ja sokeri. Pursota kermavaahtokiharoita juuri ennen tarjoamista  lettupyramidiin ja valuta vaaleaa luomusiirappia päälle.

    Vinkki!
    Tarjoa lisänä vaaleaa luomusiirappia dippikastikkeena.

    Vinkki!
    Voit myös paistaa taikinasta isoja tai pieniä omppulettuja ilman täytettä.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker