Lettujäätelökakku

Kaikki herkut yhdessä: lettuja, mansikkahilloa, mansikoita ja jäätelöä.

PT1H

12 tuntia

Arviot (5 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl maitoa
2 munaa
ripaus suolaa
2 rkl öljyä
3–3 1/2 dl vehnäjauhoja
margariinia tai öljyä paistamiseen

Täyte
100 g mansikkahilloa
n. 1/2 l jäätelöä
2 dl tuoreita mansikoita

Pinnalle
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
muutama mansikka
sitruunamelissaa

Ohjeet

Sekoita maito, munat, suola, öljy ja jauhot tasaiseksi taikinaksi, anna turvota hetki ennen paistamista. Paista isossa pannussa kuumassa rasvassa tai öljyssä reilun kokoisiksi räiskäleiksi (8–9 kpl). Anna jäähtyä.

Levitä jäähtyneet räiskäleet lomittain leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoon, voitele mansikkahillolla.

Leikkaa jäätelöstä ohuita viipaleita ja nosta ne räiskäleiden pinnalle. Viipaloi pinnalle myös mansikat.

Kääri tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Nosta pakastimeen mielellään yön yli.

Vaahdota kerma ja mausta se tomusokerilla ja vaniljasokerilla, pursota lettukakun pinnalle. Koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?