Lettujäätelökakku

12 tuntia
Kaikki herkut yhdessä: lettuja, mansikkahilloa, mansikoita ja jäätelöä.
Lettujäätelökakku
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 3–3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • margariinia tai öljyä paistamiseen

Täyte

  • 100 g mansikkahilloa
  • n. 1/2 l jäätelöä
  • 2 dl tuoreita mansikoita

Pinnalle

  • 1 dl vispikermaa
  • 1 rkl Dansukker Tomusokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • muutama mansikka
  • sitruunamelissaa

Sekoita maito, munat, suola, öljy ja jauhot tasaiseksi taikinaksi, anna turvota hetki ennen paistamista. Paista isossa pannussa kuumassa rasvassa tai öljyssä reilun kokoisiksi räiskäleiksi (8–9 kpl). Anna jäähtyä.

Levitä jäähtyneet räiskäleet lomittain leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoon, voitele mansikkahillolla.

Leikkaa jäätelöstä ohuita viipaleita ja nosta ne räiskäleiden pinnalle. Viipaloi pinnalle myös mansikat.

Kääri tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Nosta pakastimeen mielellään yön yli.

Vaahdota kerma ja mausta se tomusokerilla ja vaniljasokerilla, pursota lettukakun pinnalle. Koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Reseptin on laatinut

Dansukker