Lehtikaalikeitto

Sosekeitto lehtikaalista, perunoista ja porkkanoista saa täyteläisyyttä sulatejuustosta.

6 annosta

PT55M

50 minuuttia

Arviot (21 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg jauhoista perunalajiketta (punainen värikoodi)
3 keskikokoista porkkanaa
1 iso juuripersilja
125 g lehtikaalia
1 ½ l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
200 g sulatejuustoa
mustapippuria myllystä

Ohjeet

Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja juuripersilja kattilaan. Hienonna lehtikaalia hieman ja lisää joukkoon. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät.

Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulipaloja yhdessä fariinisokerin kanssa miedolla lämmöllä. Jätä sivuun odottelemaan.

Valuta keitinliemi talteen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää myös kuullotetut sipulipalat ja sulatejuusto. Mausta mustapippurilla.

Jauha tasaiseksi ja lisää joukkoon keitinlientä, kunnes saat sopivan sakean keiton. Tarkista maku. Voit lisätä joukkoon hieman fariinisokeria ja suolaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?