Ainekset
5 dl maitoa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 pala hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
noin 900 g (noin 15 dl) puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
¾ dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
Voiteluun
1 kananmuna
Pinnalle
Dansukker Rapeaa Raesokeria
Pähkinä-kaakaotäyte
100 g (2¼ dl) hasselpähkinäjauhetta (tai mantelijauhetta)
125 g (2 dl) Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
30 g (¾ dl) kaakaojauhetta
3 rkl rypsi tai auringonkukkaöljyä
6–8 rkl kylmää vettä
1 rs (250 g) mascarponea
Lisäksi
vispikermaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
Tee ensin täyte. Mittaa kulhoon pähkinäjauhe, tomusokeri, kaakaojauhe ja öljy. Lisää vettä ja sekoita tahnaksi. Lisää mascarpone hyvin sekoittaen joukkoon esim. sähkövatkaimella. Peitä ja laita tahna jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai anna tekeytyä seuraavaan päivään. Pähkinä-kaakaotäyte (valmista täytettä 500 g) säilyy jääkaapissa viikon verran.
Lämmitä maito noin 40-asteiseksi. Lisää sokeri, hiiva, suola ja kardemumma. Sekoita hyvin. Lisää kaksi kolmasosaa jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva ja öljy sekä loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina.
Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle, vaivaa taikinaa hiukan ja pyörittele pulliksi.
Siirrä pullat leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja anna kohota. Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla ennen paistamista ja ripottele raesokeri pinnalle.
Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.
Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä ne pähkinä-kaakaotäytteellä ja sokerilla maustetulla kermavaahdolla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.