Laskiaisputellat

Täytä laskiaispullat uudella tavalla – tuloksena herkulliset laskiaisputellat! Kuohkeat pullat pähkinä-suklaavaahdolla ovat laskiaisriehan takuuvarma hitti.

18–24 kpl

PT1H

2,5 tuntia

Arviot (64 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl maitoa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 pala hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
noin 900 g (noin 15 dl) puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
¾ dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Voiteluun
1 kananmuna

Pinnalle
Dansukker Rapeaa Raesokeria

Pähkinä-kaakaotäyte
100 g (2¼ dl) hasselpähkinäjauhetta (tai mantelijauhetta)
125 g (2 dl) Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
30 g (¾ dl) kaakaojauhetta
3 rkl rypsi tai auringonkukkaöljyä
6–8 rkl kylmää vettä
1 rs (250 g) mascarponea

Lisäksi
vispikermaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Tee ensin täyte. Mittaa kulhoon pähkinäjauhe, tomusokeri, kaakaojauhe ja öljy. Lisää vettä ja sekoita tahnaksi. Lisää mascarpone hyvin sekoittaen joukkoon esim. sähkövatkaimella. Peitä ja laita tahna jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai anna tekeytyä seuraavaan päivään. Pähkinä-kaakaotäyte (valmista täytettä 500 g) säilyy jääkaapissa viikon verran.

Lämmitä maito noin 40-asteiseksi. Lisää sokeri, hiiva, suola ja kardemumma. Sekoita hyvin. Lisää kaksi kolmasosaa jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva ja öljy sekä loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina.

Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle, vaivaa taikinaa hiukan ja pyörittele pulliksi.

Siirrä pullat leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja anna kohota. Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla ennen paistamista ja ripottele raesokeri pinnalle.

Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.

Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä ne pähkinä-kaakaotäytteellä ja sokerilla maustetulla kermavaahdolla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.