Laskiaisputellat

Täytä laskiaispullat uudella tavalla – tuloksena herkulliset laskiaisputellat! Kuohkeat pullat pähkinä-suklaavaahdolla ovat laskiaisriehan takuuvarma hitti.

18–24 kpl

2,5 tuntia

Arviot (38 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 pala hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
noin 900 g (noin 15 dl) puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
¾ dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Voiteluun
1 kananmuna

Pinnalle
Dansukker Rapeaa Raesokeria

Pähkinä-kaakaotäyte
100 g (2¼ dl) hasselpähkinäjauhetta (tai mantelijauhetta)
125 g (2 dl) Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
30 g (¾ dl) kaakaojauhetta
3 rkl rypsi tai auringonkukkaöljyä
6–8 rkl kylmää vettä
1 rs (250 g) mascarponea

Lisäksi
vispikermaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Tee ensin täyte. Mittaa kulhoon pähkinäjauhe, tomusokeri, kaakaojauhe ja öljy. Lisää vettä ja sekoita tahnaksi. Lisää mascarpone hyvin sekoittaen joukkoon esim. sähkövatkaimella. Peitä ja laita tahna jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai anna tekeytyä seuraavaan päivään. Pähkinä-kaakaotäyte (valmista täytettä 500 g) säilyy jääkaapissa viikon verran.

Lämmitä maito noin 40-asteiseksi. Lisää sokeri, hiiva, suola ja kardemumma. Sekoita hyvin. Lisää kaksi kolmasosaa jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva ja öljy sekä loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina.

Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle, vaivaa taikinaa hiukan ja pyörittele pulliksi.

Siirrä pullat leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja anna kohota. Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla ennen paistamista ja ripottele raesokeri pinnalle.

Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.

Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä ne pähkinä-kaakaotäytteellä ja sokerilla maustetulla kermavaahdolla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.