Laskiaispullat mantelimassalla

Laskiaisena herkutellaan itse leivotuilla pullilla. Täytä pehmeät laskiaispullat mantelimassalla, joka on helppo tehdä itse.

18–24 kpl

PT1H

2,5 tuntia

Arviot (33 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl maitoa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 pala hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
noin 900 g (noin 15 dl) puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
¾ dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Voiteluun
1 kananmuna

Pinnalle
Dansukker Rapeaa Raesokeria

Täyte
mantelimassaa (ohje alla)
vispikermaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Lämmitä maito noin 40-asteiseksi. Lisää sokeri, hiiva, suola ja kardemumma. Sekoita hyvin. Lisää kaksi kolmasosaa jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva ja öljy sekä loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina.

Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle, vaivaa taikinaa hiukan ja pyörittele pulliksi.

Siirrä pullat leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja anna kohota. Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla ennen paistamista ja ripottele raesokeri pinnalle.

Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.

Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä ne mantelimassalla ja sokerilla maustetulla kermavaahdolla.

Mantelimassa
valmista massaa 240 g

125 g (2 ½ dl) mantelijauhetta
3 dl Dansukker Tomusokeria
(pari tippaa karvasmanteliöljyä)
¼–½ dl kylmää vettä

Sekoita aineet tahnaksi, aloita pienemällä vesimäärällä ja lisää tarvittaessa. Levitä kelmu työpöydälle, ripottele tomusokeria kelmulle ja kumoa massa kelmulle. Ripottele tomusokeria pinnalle ja pyöritä massasta pötkö kelmun avulla. Kääri kelmun päät karkkipaperin tapaan. Säilytä jääkaapissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?