Laskiaispullat mantelimassalla

Laskiaisena herkutellaan itse leivotuilla pullilla. Täytä pehmeät laskiaispullat mantelimassalla, joka on helppo tehdä itse.

18–24 kpl

2,5 tuntia

Arviot (10 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 pala hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
noin 900 g (noin 15 dl) puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
¾ dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Voiteluun
1 kananmuna

Pinnalle
Dansukker Rapeaa Raesokeria

Täyte
mantelimassaa (ohje alla)
vispikermaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Lämmitä maito noin 40-asteiseksi. Lisää sokeri, hiiva, suola ja kardemumma. Sekoita hyvin. Lisää kaksi kolmasosaa jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva ja öljy sekä loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina.

Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle, vaivaa taikinaa hiukan ja pyörittele pulliksi.

Siirrä pullat leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja anna kohota. Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla ennen paistamista ja ripottele raesokeri pinnalle.

Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.

Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä ne mantelimassalla ja sokerilla maustetulla kermavaahdolla.

Mantelimassa
valmista massaa 240 g

125 g (2 ½ dl) mantelijauhetta
3 dl Dansukker Tomusokeria
(pari tippaa karvasmanteliöljyä)
¼–½ dl kylmää vettä

Sekoita aineet tahnaksi, aloita pienemällä vesimäärällä ja lisää tarvittaessa. Levitä kelmu työpöydälle, ripottele tomusokeria kelmulle ja kumoa massa kelmulle. Ripottele tomusokeria pinnalle ja pyöritä massasta pötkö kelmun avulla. Kääri kelmun päät karkkipaperin tapaan. Säilytä jääkaapissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.