Laskiaispullat mantelimassalla - Dansukker

Laskiaispullat mantelimassalla

15 kpl 1½ tuntia
Laskiaisena herkutellaan itse leivotuilla pullilla, jotka täytetään mantelimassalla. Sen voi myös tehdä itse.
Laskiaispullat mantelimassalla
Arvioi: (20kpl)

Ainekset

    Pullataikina

    • 2,5 dl maitoa
    • 25 g hiivaa
    • 1 tl suolaa
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 tl hienonnettua kardemummaa
    • 7–8 dl vehnäjauhoja
    • 100 g margariinia tai voita

    Voiteluun

    • munaa

    Pinnalle

    • Dansukker Rapeaa raesokeria

    Täyte

    • n. 100 g mantelimassaa
    • 2 dl kuohukermaa
    • Dansukker Taloussokeria

    Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Sekoita taikinanesteeseen suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon jauhoja sen verran, että saat paksun vellimäisen seoksen ja vatkaa sitä voimakkaasti. Lisää loput jauhot sekä viimeiseksi pehmeä rasva. Alusta taikinaa, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

    Jaa kohonnut pullataikina 15:een palaan. Leivo palat pyöreiksi pulliksi. Anna pullien kohota hyvin. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

    Paista 225º:ssa 12–15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä.

    Leikkaa pullien pinnasta ”hatut”. Leikkaa mantelimassa ohuiksi viipaleiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Pane mantelimassaviipaleita pullien pohjaosien päälle ja lusikallinen kermavaahtoa niiden pinnalle. Asettele ”hatut” kermavaahdon päälle.

    Mantelimassan sijasta voit täyttää laskiaispullat mansikkahillolla.

    Mantelimassa
    Pyöräytä 250 g kuorittuja manteleita, 2 1⁄2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria, pari tippaa karvasmanteliöljyä ja 1⁄2 dl vettä tehosekoittimessa mantelimassaksi.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;