Laskiaispullat mantelimassalla - Dansukker

Laskiaispullat mantelimassalla

18–24 kpl 2,5 tuntia
Laskiaisena herkutellaan itse leivotuilla pullilla. Täytä pehmeät laskiaispullat mantelimassalla, joka on helppo tehdä itse.
Laskiaispullat mantelimassalla
Arvioi: (25kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 pala hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • noin 900 g (noin 15 dl) puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 100 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
  • ¾ dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • Dansukker Rapeaa Raesokeria

Täyte

  • mantelimassaa (ohje alla)
  • vispikermaa
  • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Lämmitä maito noin 40-asteiseksi. Lisää sokeri, hiiva, suola ja kardemumma. Sekoita hyvin. Lisää kaksi kolmasosaa jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva ja öljy sekä loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina.

Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle, vaivaa taikinaa hiukan ja pyörittele pulliksi.

Siirrä pullat leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja anna kohota. Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla ennen paistamista ja ripottele raesokeri pinnalle.

Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.

Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä ne mantelimassalla ja sokerilla maustetulla kermavaahdolla.

Mantelimassa
valmista massaa 240 g

125 g (2 ½ dl) mantelijauhetta
3 dl Dansukker Tomusokeria
(pari tippaa karvasmanteliöljyä)
¼–½ dl kylmää vettä

Sekoita aineet tahnaksi, aloita pienemällä vesimäärällä ja lisää tarvittaessa. Levitä kelmu työpöydälle, ripottele tomusokeria kelmulle ja kumoa massa kelmulle. Ripottele tomusokeria pinnalle ja pyöritä massasta pötkö kelmun avulla. Kääri kelmun päät karkkipaperin tapaan. Säilytä jääkaapissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;