Laskiaispullat mansikkahillolla - Dansukker

Laskiaispullat mansikkahillolla

18–24 kpl 2,5 tuntia
Laskiaisessa parasta on herkkupulla! Täytä kuohkeat laskiaispullat mansikkahillolla, joka saa pirteyttä sitruunasta.
Laskiaispullat mansikkahillolla
Arvioi: (58kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 pala hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • noin 900 g (noin 15 dl) puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 100 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
  • ¾ dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • Dansukker Rapeaa Raesokeria

Täyte

  • mansikkahilloa
  • vispikermaa
  • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Lämmitä maito noin 40-asteiseksi. Lisää sokeri, hiiva, suola ja kardemumma. Sekoita hyvin. Lisää kaksi kolmasosaa jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva ja öljy sekä loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina.

Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle, vaivaa taikinaa hiukan ja pyörittele pulliksi. Siirrä pullat leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja anna kohota.

Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla ennen paistamista ja ripottele raesokeri pinnalle.

Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.

Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä ne hillolla ja sokerilla maustetulla kermavaahdolla.

 

Tee itse pirteän makuinen mansikkahillo:

Mansikka-sitruunahillo
noin 600 g valmista hilloa

600 g pakastemansikoita
300 g (3 dl) Dansukker Hillosokeria
1 pestyn luomusitruunan kuoriraaste ja -mehu

Mittaa aineet kattilaan.  Kuumenna kiehuvaksi ja keitä silloin tällöin sekoittaen noin 10 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta. Jäähdytä vartti ja purkita.
Anna hillon tekeytyä pari päivää jääkaapissa ennen käyttöä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;