Ainekset
1/2 l maitoa
50 g tuoretta hiivaa
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
(1 muna)
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl Dansukker Talous- tai Ruokokidesokeria
n. 1 1/2 l vehnäjauhoja
200 g margariinia tai voita sulatettuna
Pinnalle
1 muna
Dansukker Rapeaa Raesokeria
Täyte
n. 200 g boysenmarjahilloa tai muuta kiinteää hilloa TAI n. 150 g mantelimassaa
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Tomusokeria
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kardemumma, suola, (muna) ja sokerit. Alusta joukkoon vehnäjauhot. Vaivaa taikinaan lopuksi sulatettu, jäähtynyt margariini tai voi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se muutamaan osaan. Pyöritä tasaisiksi pötköiksi. Leikkaa tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä pyöreiksi pulliksi. Kohota pullat liinan alla. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Leikkaa jäähtyneistä pullista kannet ja nosta keskelle hilloa tai mantelimassaa. Vaahdota kerma vaahdoksi, mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kermaa hillon ympäri. Nosta kannet pullien päälle.
Tarjoa esimerkiksi kuuman kaakaon tai kylmän maidon kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?