Laskiaispitko

Laskiaispullat voi leipoa ja latoa pitkon muotoon. Tarjoa hillon ja itse tehdyn mantelimassan kera.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (24 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 munaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
2 dl juoksevaa rasvaa
noin 1 kg vehnäjauhoja
Voiteluun

muna
Pinnalle

Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita muut ainekset joukkoon ja alusta pehmeähkö pullataikina. Kohota puolisen tuntia.

2. Voitele kaksi 30 cm:n pituista leipävuokaa. Ota nokare taikinaa ja painele se vuokien pohjalle. Leivo taikinasta pötkö, jaa se 25 palaksi ja leivo kookkaiksi pulliksi. Lado pullat vuokaan ja kohota noin 15 minuuttia. Jos kaikki pullat eivät mahdu vuokiin, kohota ja paista ne pellillä.

3. Voitele pullat, ripota päälle raesokeria ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Nauti pullat mantelimassan, kermavaahdon ja hillon kanssa.

Mantelimassa

Pyöräytä 250 g kuorittuja manteleita, 2 1⁄2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria, pari tippaa karvasmanteliöljyä ja 1⁄2 dl vettä tehosekoittimessa mantelimassaksi.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?