Laskiaispitko - Laskiaispullareseptit - Dansukker

Laskiaispitko

1½ tuntia
Laskiaispullat voi leipoa ja latoa pitkon muotoon. Tarjoa hillon ja itse tehdyn mantelimassan kera.
Laskiaispitko
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 munaa
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl juoksevaa rasvaa
  • noin 1 kg vehnäjauhoja

Voiteluun

  • muna

Pinnalle

  • Dansukker Rapeaa Raesokeria

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita muut ainekset joukkoon ja alusta pehmeähkö pullataikina. Kohota puolisen tuntia.

2. Voitele kaksi 30 cm:n pituista leipävuokaa. Ota nokare taikinaa ja painele se vuokien pohjalle. Leivo taikinasta pötkö, jaa se 25 palaksi ja leivo kookkaiksi pulliksi. Lado pullat vuokaan ja kohota noin 15 minuuttia. Jos kaikki pullat eivät mahdu vuokiin, kohota ja paista ne pellillä.

3. Voitele pullat, ripota päälle raesokeria ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Nauti pullat mantelimassan, kermavaahdon ja hillon kanssa.

Mantelimassa

Pyöräytä 250 g kuorittuja manteleita, 2 1⁄2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria, pari tippaa karvasmanteliöljyä ja 1⁄2 dl vettä tehosekoittimessa mantelimassaksi.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;