Lampaanfilee

4 annosta runsas tunti
Lampaanfilee tarjotaan timjamiperunoiden ja tuoretomaattikastikkeen kera.
Lampaanfilee
Arvioi: (16kpl)

Ainekset

  • 600 g lampaan ulko- tai sisäfileetä
  • 1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1–2 rkl tuoretta rosmariini- tai timjamisilppua
  • 1 dl persiljaa silputtuna
  • ½ dl öljyä

Tomaattikastike

  • 4 tomaattia
  • 1 pieni sipuli
  • 2–4 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl Dansukker Ruokokidesokeria
  • mustapippuria
  • 1 dl valkoviiniä

Timjamiperunat

  • ¼ dl oliiviöljyä
  • 12 pestyä perunaa
  • ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • suolaa, rouhittua mustapippuria
  • ½ ruukkutimjamia

Ota lampaanfileet huoneenlämpöön.

Sekoita sokeri, mustapippuri ja yrttisilppu leikkuulaudan päällä. Valuta öljy mausteiden päälle ja pyörittele lampaanfileet kauttaaltaan mausteseokseen. Anna maustua 60 minuuttia huoneenlämmössä.

Tee tuoretomaattikastike seuraavaksi. Lohko pestyt tomaatit ja kuutioi siemenettömiksi silputut lohkot. Silppua kuoritut sipuli ja valkosipulin kynnet. Pane kaikki kastikkeen aineet kasariin ja hauduta noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

Leikkaa pestyt, kuivaksi pyyhityt perunat paksuiksi viipaleiksi. Levitä perunaviipaleet uunipannuun, valuta öljy ja siirappi päälle, ripottele mausteet pinnalle ja silppua timjami joukkoon. Sekoita perunaviipaleita hetken aikaa. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Käännä perunaviipaleita paiston aikana pari kertaa.

Paista lampaanfileet paistinpannussa pinnalta kauniin ruskeiksi, sisältä hiukan punaiseksi jättäen. Litteät lampaan ulkofileet kypsyvät noin 5 minuutissa ja lampaan sisäfileet 3–4 minuutissa. Kääri paistetut fileet alumiinifolioon ja anna niiden ”levätä” 5–10 minuuttia ennen leikkaamista.

Nauti timjamiperunoiden ja kuuman tai kylmän tomaattikastikkeen kanssa. Tarjoa ruokajuomana vettä ja täyteläistä punaviiniä.

Reseptin on laatinut

Dansukker