Lampaanfilee

Lampaanfilee tarjotaan timjamiperunoiden ja tuoretomaattikastikkeen kera.

4 annosta

runsas tunti

Arviot (66 kpl)

Ainekset

600 g lampaan ulko- tai sisäfileetä
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl mustapippurirouhetta
1–2 rkl tuoretta rosmariini- tai timjamisilppua
1 dl persiljaa silputtuna
½ dl öljyä
Tomaattikastike
4 tomaattia
1 pieni sipuli
2–4 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 tl Dansukker Ruokokidesokeria
mustapippuria
1 dl valkoviiniä
Timjamiperunat
¼ dl oliiviöljyä
12 pestyä perunaa
½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
suolaa, rouhittua mustapippuria
½ ruukkutimjamia

Ohjeet

Ota lampaanfileet huoneenlämpöön.

Sekoita sokeri, mustapippuri ja yrttisilppu leikkuulaudan päällä. Valuta öljy mausteiden päälle ja pyörittele lampaanfileet kauttaaltaan mausteseokseen. Anna maustua 60 minuuttia huoneenlämmössä.

Tee tuoretomaattikastike seuraavaksi. Lohko pestyt tomaatit ja kuutioi siemenettömiksi silputut lohkot. Silppua kuoritut sipuli ja valkosipulin kynnet. Pane kaikki kastikkeen aineet kasariin ja hauduta noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

Leikkaa pestyt, kuivaksi pyyhityt perunat paksuiksi viipaleiksi. Levitä perunaviipaleet uunipannuun, valuta öljy ja siirappi päälle, ripottele mausteet pinnalle ja silppua timjami joukkoon. Sekoita perunaviipaleita hetken aikaa. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Käännä perunaviipaleita paiston aikana pari kertaa.

Paista lampaanfileet paistinpannussa pinnalta kauniin ruskeiksi, sisältä hiukan punaiseksi jättäen. Litteät lampaan ulkofileet kypsyvät noin 5 minuutissa ja lampaan sisäfileet 3–4 minuutissa. Kääri paistetut fileet alumiinifolioon ja anna niiden ”levätä” 5–10 minuuttia ennen leikkaamista.

Nauti timjamiperunoiden ja kuuman tai kylmän tomaattikastikkeen kanssa. Tarjoa ruokajuomana vettä ja täyteläistä punaviiniä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.