Lampaanfilee

Lampaanfilee tarjotaan timjamiperunoiden ja tuoretomaattikastikkeen kera.

4 annosta

runsas tunti

Arviot (46 kpl)

Ainekset

600 g lampaan ulko- tai sisäfileetä
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl mustapippurirouhetta
1–2 rkl tuoretta rosmariini- tai timjamisilppua
1 dl persiljaa silputtuna
½ dl öljyä
Tomaattikastike
4 tomaattia
1 pieni sipuli
2–4 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 tl Dansukker Ruokokidesokeria
mustapippuria
1 dl valkoviiniä
Timjamiperunat
¼ dl oliiviöljyä
12 pestyä perunaa
½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
suolaa, rouhittua mustapippuria
½ ruukkutimjamia

Ohjeet

Ota lampaanfileet huoneenlämpöön.

Sekoita sokeri, mustapippuri ja yrttisilppu leikkuulaudan päällä. Valuta öljy mausteiden päälle ja pyörittele lampaanfileet kauttaaltaan mausteseokseen. Anna maustua 60 minuuttia huoneenlämmössä.

Tee tuoretomaattikastike seuraavaksi. Lohko pestyt tomaatit ja kuutioi siemenettömiksi silputut lohkot. Silppua kuoritut sipuli ja valkosipulin kynnet. Pane kaikki kastikkeen aineet kasariin ja hauduta noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

Leikkaa pestyt, kuivaksi pyyhityt perunat paksuiksi viipaleiksi. Levitä perunaviipaleet uunipannuun, valuta öljy ja siirappi päälle, ripottele mausteet pinnalle ja silppua timjami joukkoon. Sekoita perunaviipaleita hetken aikaa. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Käännä perunaviipaleita paiston aikana pari kertaa.

Paista lampaanfileet paistinpannussa pinnalta kauniin ruskeiksi, sisältä hiukan punaiseksi jättäen. Litteät lampaan ulkofileet kypsyvät noin 5 minuutissa ja lampaan sisäfileet 3–4 minuutissa. Kääri paistetut fileet alumiinifolioon ja anna niiden ”levätä” 5–10 minuuttia ennen leikkaamista.

Nauti timjamiperunoiden ja kuuman tai kylmän tomaattikastikkeen kanssa. Tarjoa ruokajuomana vettä ja täyteläistä punaviiniä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.