Lakritsijäätelö

Lakritsikermajäätelöä maustava lakukastike lakritsipaloista valmistetaan itse.

1,5 litraa

12 tuntia

Arviot (13 kpl)

Ainekset

Lakritsikastike
150 g pehmeää lakritsia
¾ dl Dansukker Taloussokeria
3 dl vettä

Jäätelö
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
6 kananmunan keltuaista
2 ½ dl maitoa
5 dl kuohukermaa

Ohjeet

Mittaa kastikkeen aineet kattilaan, keitä 10–15 minuuttia. Kaada seos kapeaan ja korkeaan astiaan ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Jäähtyessään lakritsikastike sakenee, lisää kastikkeeseen kylmää vettä, noin ¾ desiä, sopivan kastikerakenteen aikaansaamiseksi.

Mittaa jäätelön aineet kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen, älä keitä. Siirrä kattila liedeltä kun seos sakeutuu. Jäähdytä kylmävesihauteessa.

Kaada jäätelöseos napakkaan rasiaan ja laita pakastimeen pariksi tunniksi. Ota rasia pakastimesta, valuta puolet lakritsikastikkeesta päälle ja sekoita huolettomasti. Laita rasia takaisin pakastimeen pariksi tunniksi ja lisää loput kastikkeesta samoin kuin aikaisemmin. Pane kansi päälle ja anna jäätelön olla pakastimessa seuraavaan päivään.

Ota rasia 15–20 minuuttia ennen tarjoamista huoneenlämpöön. Kauhaise jäätelöstä palloja tai lusikoi se annoskulhoihin.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.