Lakritsijäätelö

Lakritsikermajäätelöä maustava lakukastike lakritsipaloista valmistetaan itse.

1,5 litraa

12 tuntia

Arviot (19 kpl)

Ainekset

Lakritsikastike
150 g pehmeää lakritsia
¾ dl Dansukker Taloussokeria
3 dl vettä

Jäätelö
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
6 kananmunan keltuaista
2 ½ dl maitoa
5 dl kuohukermaa

Ohjeet

Mittaa kastikkeen aineet kattilaan, keitä 10–15 minuuttia. Kaada seos kapeaan ja korkeaan astiaan ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Jäähtyessään lakritsikastike sakenee, lisää kastikkeeseen kylmää vettä, noin ¾ desiä, sopivan kastikerakenteen aikaansaamiseksi.

Mittaa jäätelön aineet kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen, älä keitä. Siirrä kattila liedeltä kun seos sakeutuu. Jäähdytä kylmävesihauteessa.

Kaada jäätelöseos napakkaan rasiaan ja laita pakastimeen pariksi tunniksi. Ota rasia pakastimesta, valuta puolet lakritsikastikkeesta päälle ja sekoita huolettomasti. Laita rasia takaisin pakastimeen pariksi tunniksi ja lisää loput kastikkeesta samoin kuin aikaisemmin. Pane kansi päälle ja anna jäätelön olla pakastimessa seuraavaan päivään.

Ota rasia 15–20 minuuttia ennen tarjoamista huoneenlämpöön. Kauhaise jäätelöstä palloja tai lusikoi se annoskulhoihin.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.