Ainekset
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria tai Luomuruokosokeria
300 g lakkoja
3 dl vettä
Tarjoiluun
4–5 dl kivennäisvettä tai kuohuviiniä
Ohjeet
Mittaa sokeri, lakat ja vesi kattilaan. Pane kansi päälle, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua mukavasti poreillen noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja siivilöi.
Kaada puoli desiä mehua viinilaseihin ja kylmä, kupliva neste päälle juuri ennen tarjoilua.
Voit viimeistellä juomat jääpaloilla.
Vinkki!
Mehu säilyy jääkaapissa viikon.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?