Kylmämehu mansikoista

noin 4 l 1½ tuntia + 1 vrk
Tee kesällä mehua tuoreista mansikoista viinihapolla. Valmistus kestää runsaan vuorokauden.
Kylmämehu mansikoista
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 6 l mansikoita
  • 3 l keitettyä, kylmää vettä
  • 60 g viinihappoa
  • 8 dl Dansukker Taloussokeria mehulitraa kohti
  • 3 maustemitallista natriumbentsoaattia

1. Perkaa ja huuhtele marjat huolellisesti. Survo tai viipaloi marjat kulhoon.

2. Liuota viinihappo veteen ja kaada vesi marjojen päälle. Peitä kulho ja pane se kylmään paikkaan 24 tunniksi.

3. Kaada seos siiviläkankaalle ja anna valua sekoittamatta 30 minuuttia. Ota marjat talteen ja keitä niistä hilloa Hillosokerilla.

4. Mittaa mehu ja lisää sokeri. Hämmennä kunnes sokeri on sulanut. Kuori vaahto huolellisesti pois.

5. Liuota natriumbentsoaatti pieneen mehumäärään ja sekoita se sitten muun mehun joukkoon.

6. Pullota mehu puhtaisiin pulloihin. Täytä pullot piri pintaan. Sulje pullot. Säilytä kylmässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker