Kurpitsasose

Hyödynnä Halloween-kurpitsasta jäävät kurpitsakuutiot ja keitä niistä Hillosokerilla maistuvaa kurpitsasosetta, jota voit maustaa kardemummalla.

1,2 litraa

45 minuuttia

Arviot (75 kpl)

Ainekset

1 kg (2 l) talvikurpitsakuutioita
1 ½ dl vettä
½ dl sitruunamehua
1 vaniljatanko
(½–1 rkl kardemummaa)
500 g (noin 6 dl) Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

Keitä kurpitsakuutioita sitruunalla maustetussa vedessä, johon on lisätty pitkittäin halkaistu vaniljatanko. Keitä noin 15 min, kunnes kurpitsa on läpikuultavaa.

Poista vaniljatanko ja soseuta kurpitsaseos. Voit halutessasi maustaa soseen kardemummalla.

Kuumenna sose hillosokerin kanssa kattilassa sekoitellen. Keitä 10–15 min. Tölkitä, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Makea kurpitsasose sopii loistavasti esimerkiksi paahtoleivän päälle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!