Kurpitsachutney

1 tunti
Liha- ja kanaruokien kanssa sopivan kurpitsachutneyn mausteina on inkivääriä, kanelia, tähtianista ja chiliä.
Kurpitsachutney
Arvioi: (34kpl)

Ainekset

  • 1 ½ l kurpitsakuutioita
  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 1–2 rkl tuoretta inkivääriä silputtuna
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis
  • ½ punainen chilipaprika
  • 1 dl viinietikkaa
  • ½ pkt (n. 160 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsasta pieniä kuutioita. Laita kurpitsakuutiot kattilaan silputun sipulin, inkiväärin, kanelin ja tähtianiksen kanssa. Poista chilistä siemenet ja silppua puolikas chilipaprika hienoksi silpuksi muiden ainesten joukkoon.

Keitä aineksia miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Kun kurpitsat alkavat muuttua läpikuultavaksi, lisää viinietikka ja hillo-marmeladisokeri. Anna kiehua noin viisi minuuttia. Jaa pieniin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.

Tarjoa paistettujen tai grillattujen liha- tai kanaruokien lisänä.

Vinkki!
Mukavan mausteinen kurpitsachutney on myös ihana ruokatuliainen!

Reseptin on laatinut

Dansukker