Kurpitsa-suklaakakku

Käytä myskikurpitsaraastetta myös suklaisen Halloween-kahvikakun leivontaan.

noin 8 annosta

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

200 g myskikurpitsaa
100 g tummaa suklaata
150 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
Kuorrutus
2 dl Dansukker Tomusokeria
n. 2 rkl tuorepuristettua appelsiinimehua
(luomuappelsiinin kuoriraastetta)

Ohjeet

Raasta kurpitsa. Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. Voitele ja korppujauhota 1½-litrainen kakkuvuoka.

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.

Sekoita joukkoon kurpitsaraaste sekä suklaa.

Kääntele taikinaan keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä 10 minuuttia ennen kumoamista.

Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu keskenään. Lisää mehua tipoittain, jotta saat sopivan paksun mutta levittyvän tahnan. Kuorruta täysin jäähtynyt kakku. Koristele halutessasi appelsiininkuoriraasteella. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.