Ainekset
1 rkl öljyä
3 isoa raparperin vartta viipaleina
1 dl Dansukker Fariini- tai Tummaa Muscovadosokeria
1 tl kanelia
1/2 dl vettä
Taikina
4 dl piimää
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
1 1/2 tl soodaa tai leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Vuokaan
voita tai margariinia ja korppujauhoja
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
Vaniljakastike
5 dl maitoa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
n. 2 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1/4 l vaniljajäätelöä)
Ohjeet
Aloita raparperiseoksesta. Kuumenna öljy pannulla ja lisää raparperiviipaleet, sokeri, kaneli ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes seos pehmenee.
Sekoita taikinan ainekset sekaisin puuhaarukalla tai vispilällä ja kaada voideltuun ja jauhotettuun korkeareunaiseen piirasvuokaan tai irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Lusikoi päälle raparperiseos. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes kakku on kohonnut ja on kauniin värinen. Siivilöi jäähtyneen raparperikakun pinnalle tomusokeria.
Keitä seuraksi samettinen vaniljakastike.
Mittaa kattilaan maito, sokeri ja maissitärkkelysjauhot. Hämmennä miedolla lämmöllä. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Mausta valmis kastike vaniljasokerilla. Voit halutessasi lisätä haalean kastikkeen joukkoon vaniljajäätelöä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.