Ainekset
1 rkl öljyä
3 isoa raparperin vartta viipaleina
1 dl Dansukker Fariini- tai Tummaa Muscovadosokeria
1 tl kanelia
1/2 dl vettä
Taikina
4 dl piimää
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
1 1/2 tl soodaa tai leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Vuokaan
voita tai margariinia ja korppujauhoja
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
Vaniljakastike
5 dl maitoa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
n. 2 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1/4 l vaniljajäätelöä)
Ohjeet
Aloita raparperiseoksesta. Kuumenna öljy pannulla ja lisää raparperiviipaleet, sokeri, kaneli ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes seos pehmenee.
Sekoita taikinan ainekset sekaisin puuhaarukalla tai vispilällä ja kaada voideltuun ja jauhotettuun korkeareunaiseen piirasvuokaan tai irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Lusikoi päälle raparperiseos. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes kakku on kohonnut ja on kauniin värinen. Siivilöi jäähtyneen raparperikakun pinnalle tomusokeria.
Keitä seuraksi samettinen vaniljakastike.
Mittaa kattilaan maito, sokeri ja maissitärkkelysjauhot. Hämmennä miedolla lämmöllä. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Mausta valmis kastike vaniljasokerilla. Voit halutessasi lisätä haalean kastikkeen joukkoon vaniljajäätelöä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!