Kuningatar Astridin piparkakut

2 tuntia
Piparkakkutaikinan ei anneta levätä vaan se leivotaan heti. Taikinaa on helppo käsitellä ja piparkakuista tulee mureita.
Kuningatar Astridin piparkakut
Arvioi: (10kpl)

Ainekset

  • 1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa tai Tummaa siirappia
  • 1 3/4 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1/2 rkl kanelia
  • 1/2 rkl inkivääriä
  • 1/2 rkl neilikkaa
  • 1/2 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
  • 3/4 rkl soodaa
  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 kananmuna
  • noin 600 g vehnäjauhoja

Sekoita siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Kiehauta ja sekoita joukkoon sooda, kun seos kiehuu.

Kaada seos kulhoon ja lisää rasva. Anna sen sulaa ja sekoita joukkoon muna ja jauhot.

Alusta taikina kimmoisaksi ja leivo, kun se on vielä haaleaa. Kauli taikina ja ota muotilla piparkakkuja.

Paista 175 asteessa noin 8–10 minuuttia.

Vinkki!
Mikäli pidät mausteisista pipareista, lisää mausteiden määrää.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker