Kumottava omenakakku

10 annosta 1 ½ tuntia
Omenakakun taikinaa maustaa kardemumma ja sitruuna, ja siinä on kolme mehevää kerrosta omenaviipaleita.
Kumottava omenakakku
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 100 g margariinia tai voita
    • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1/2 tl leivinjauhetta
    • 3/4 tl kardemummaa
    • 1/2 luomusitruunan kuoriraaste
    • 2 rkl kylmää vettä

    Vuoan pohjalle

    • 7–8 suurta, hapahkoa omenaa
    • 1 luomusitruunan mehu
    • 100 g sulatettua margariinia tai voita
    • 1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria tai Hillosokeria
    • 1 rkl kanelia

    Sekoita pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma, sitruunankuoriraaste ja vesi. Peitä kulho kelmulla ja siirrä jääkaappiin.

    Viipaloi kuoritut omenat, joista siemenkodat on poistettu. Valuta sitruunamehu viipaleille. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 22–24 cm:n vuoka (laidan korkeus 5–6 cm).

    Valuta vuokaan rasvasulaa ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Lado ensimmäinen omenakerros kauniisti vuoan pohjalle reunoista aloittaen. Kaada rasvasulaa ja ripottele sokeria sekä kanelia päälle. Tee vielä kaksi samanlaista kerrosta.

    Kauli taikina vuoan kokoiseksi levyksi ja nosta taikinalevy omenaviipaleiden päälle. Pistele levy haarukalla. Paista 180 asteessa uunin alimmalla tasolla 45–55 minuuttia.

    Jäähdytä kakku ja kumoa se suoraan kakkuvadille. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

    Vinkki!
    Voit tarjota kakun suoraan paistovuoasta kumoamatta.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker