Kummitusvanukas

Halloween-juhlien jälkiruoaksi sopii lakritsin makuinen kummitusvanukas.

6 annosta

2 tuntia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

1 l kevytmaitoa
170 g lakritsimakeisia (Hopeatoffee)
1 ½ dl Dansukker Luomuruokosokeria
¾ dl perunajauhoja + 2 dl maitoa tai vettä
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Lisäksi
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
muutama lakritsipala

Ohjeet

Mittaa maito ja makeiset kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes makeiset sulavat. Lisää sokeri ja kiehauta.

Sekoita perunajauhot ja maito tai vesi keskenään ja valuta höyryävän maidon joukkoon. Kiehauta, mutta älä keitä.

Mausta vaniljasokerilla ja tarkista maku. Jäähdytä.

Vaahdota vispikerma ja mausta kevyesti sokereilla.

Jaa kummitusvanukas annoskulhoihin tai isoon tarjoilukulhoon ja pursota kermasta kummituskeko vanukkaan päälle. Laita lakritsipaloista silmät kummitukselle.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Voit valmistaa vanukkaan jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan ja koristella juuri ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.