Kristallilaskiaispullat vaniljatäytteellä

noin 20 pullaa 2 tuntia
Maidottomien kristallipullien täytteenä on kaurapohjaista vaniljavaahtoa ja -kreemiä.
Kristallilaskiaispullat vaniljatäytteellä
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Maidoton pullataikina

    • 1 dl vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta
    • 2 dl kaurajuomaa
    • 25 g tuorehiivaa
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 tl kardemummaa
    • 0,5 tl suolaa
    • noin 7 dl vehnäjauhoja
    • 75 g maidotonta margariinia

    Kristallisointi

    • noin 20 g sulatettua maidotonta margariinia voiteluun
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

    Helppo vaniljakreemi

    • 4 dl kaurajuoma baristaa
    • 2 keltuaista
    • 3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 vaniljatangon siemenet
    • 3 rkl maissitärkkelystä

    Vaniljavaahto

    • 2,5 dl vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta

    1. Sekoita keskenään kaurajuoma ja vaniljakastike. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen.
    2. Lisää sokerit, suola ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
    3. Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
    4. Lisää huoneenlämpöinen pehmeä rasva vaivaamisen loppuvaiheessa.
    5. Kun kimmoisa taikina irtoaa sormista ja kulhon reunoista, se on valmista.
    6. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
    7. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
    8. Jaa taikina kahtia ja pyörittele puolikkaat tangoiksi. Leikkaa noin 20 palaa tangoista.
    9. Pyörittele palat kiinteiksi pulliksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
    10. Paista pullia 200 asteessa noin 10–15 minuuttia.
    11. Voitele pullat sulalla margariinilla ja kasta hienoon sokeriin.
    12. Mittaa kaurajuoma ja keltuaiset kattilaan ja vispaa sekaisin.
    13. Lämmitä seosta sekoitellen vispilällä ja lisää sokeri sekä vaniljatankojen siemenet.
    14. Lisää lopuksi maissitärkkelys vispaten sekaan. Kuumenna varovasti koko ajan pohjaa myöten sekoittaen vispilällä, kunnes kreemi pulpahtaa.
    15. Ota kattila heti pulpahtamisen jälkeen pois levyltä. Siirrä kreemi kulhoon ja anna kreemin jäähtyä esimerkiksi jääkaapissa.
    16. Laita kreemi pursotinpussiin.
    17. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. (Jos haluat jämäkämpää vaahtoa, lisää sekaan vaniljakreemijauhetta tai vatkattua kauravispiä.) 
    18. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
    19. Leikkaa pullan kansi pois.
    20. Koverra hieman sisältä ja pursota sopivasti (reilu teelusikallinen) vaniljakreemiä sisään.
    21. Pursota vaahdotettu vaniljakastike kreemin ympärille ja laita pullan kansi päälle.
    22. Tarjoile ihanat kristallilaskiaispullat tuoreina, jolloin ne ovat parhaimmillaan!

    Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker