Kirsikkainen pähkinäsuklaakakku - Dansukker

Kirsikkainen pähkinäsuklaakakku

12 tuntia
Täytekakussa on kaakao-hasselpähkinäpohja ja täytteenä vaniljarahkaa, kermaa ja cocktail-kirsikoita.
Kirsikkainen pähkinäsuklaakakku
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1/2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1/2 dl hasselpähkinäjauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • n. 3 dl vedellä laimennettua cocktailkirsikkapurkin lientä

Täyte

  • 1 pieni purkki siivilöityjä kirsikoita hienonnettuna
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria maun mukaan
  • 1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle

  • 4 dl vispikermaa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • Dansukker Tomusokeria maun mukaan
  • (kaakaojauhetta)
  • hasselpähkinälastuja
  • cocktailkirsikoita

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun uunivuokaan. Paista 150–175 asteessa, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. 

Halkaise kakku kolmeen osaan. Laita pohjaosa tarjoiluvadille ja kostuta. Vaahdota täytteen kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon vaniljarahka, mausta sokereilla. Sekoita lopuksi joukkoon silputut kirsikat.

Levitä pinnalle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta pinnalle kakun kansiosa ja kostuta. Anna kakun vetäytyä mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa.

Vaahdota vispikerma ja mausta se vanilja- ja tomusokerilla (sekä kaakaojauheella). Levitä kerma kuohkeaksi kakun pinnalle ja reunoille lusikalla. Ripottele pinnalle hasselpähkinälastuja ja koristele kakku muutamalla cocktailkirsikalla.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;