Kirsikkainen pähkinäsuklaakakku

Täytekakussa on kaakao-hasselpähkinäpohja ja täytteenä vaniljarahkaa, kermaa ja cocktail-kirsikoita.

PT1H

12 tuntia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1/2 dl hasselpähkinäjauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
Kostutus
n. 3 dl vedellä laimennettua cocktailkirsikkapurkin lientä
Täyte
1 pieni purkki siivilöityjä kirsikoita hienonnettuna
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria maun mukaan
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
4 dl vispikermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Dansukker Tomusokeria maun mukaan

(kaakaojauhetta)
hasselpähkinälastuja
cocktailkirsikoita

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun uunivuokaan. Paista 150–175 asteessa, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. 

Halkaise kakku kolmeen osaan. Laita pohjaosa tarjoiluvadille ja kostuta. Vaahdota täytteen kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon vaniljarahka, mausta sokereilla. Sekoita lopuksi joukkoon silputut kirsikat.

Levitä pinnalle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta pinnalle kakun kansiosa ja kostuta. Anna kakun vetäytyä mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa.

Vaahdota vispikerma ja mausta se vanilja- ja tomusokerilla (sekä kaakaojauheella). Levitä kerma kuohkeaksi kakun pinnalle ja reunoille lusikalla. Ripottele pinnalle hasselpähkinälastuja ja koristele kakku muutamalla cocktailkirsikalla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?